RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå var tiden inne

Sist oppdatert:
Meglerstjernen tok et verdivalg. Han dropper millionlønn til fordel for familie og venner.

- Etter ti år med hardt arbeid har jeg bestemt meg for å bruke tid på familie og venner. Jeg blir dessuten far til sommeren for første gang, sier analytiker Aasulv Tveitereid til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Han slutter nå i SEB Enskilda etter å ha opparbeidet seg et solid navn. Tveitereid blir regnet som en av de beste analytikerne innen feltet oljeservice og har toppet diverse rangeringer ved flere anledninger. Selv om han tar et utradisjonelt valg, skiller han seg ut fra en rekke andre i samme bransje. Han har nemlig aldri byttet jobb. Det er ikke vanlig for de beste meglerne og analytikerne.

- Jeg har tatt en avgjørelse om å gjøre noe helt annet, sier Tveitereid til NA24.

Dette gjorde han egentlig for 1,5 til 2 år siden og har hatt tanken i bakhodet hele tiden. Det er en slags drøm som går i oppfyllelse.

- Kommer kanskje aldri tilbake
- Jeg har rett og slett tatt et verdivalg om å satse mer på faste ting her i livet, sier den tidligere analytikeren som presiserer at han har jobbet med aksjer lenge og frem til nå har brukt veldig lite tid på familie og venner.

Tveitereid mener selv han tar et utradisjonelt valg, men selv om han har planer om å holde på med helt andre ting kommer han til å følge med i aksjemarkedet.

Likevel har han ingen planer om å returnere til meglerbordene. I hvert fall ikke som oljeserviceanalytiker.

- Min plan er å kanskje aldri komme tilbake, sier Tveitereid.

Bryr seg ikke om status
I de umiddelbare planene er det familie og venner som gjelder. Samtidig skal han få tid til flere av hobbyene og trene litt. En av lidenskapene er å lese historie og det skal han ta seg tid til nå. Han gir ikke helt opp aksjer og investeringer, men regner med at dette kun vil ta 20 prosent av tiden hans fremover.

Nå skal han leve livet. Den luksusen kan han ta seg etter å ha jobbet i en bransje som betaler svært godt. Likevel har han aldri vært med på luksuslivet til mange av kollegaene.

- Statusjag ikke noe som jeg bryr katta om, sier han og omtaler seg som en sparsommelig bondeknøl som bor på østkanten og kjører Passat.

Nok av tilbud
Det hele begynte i 1998 da han startet i karrieren i Nordens Fondsmeglerforretning. Ikke lenge etter at han begynte ble de kjøpt opp av Hagstrømer & Qviberg som kort tid etter gikk konkurs. Deretter ble han med seks analytikere innen shipping og offshore over til Orkla Finans i 2000. Det var forløperen til Enskilda og han føler han har heldig som har fikk være med. Han var tross alt bare en junior.

SEB Enskilda har de siste årene vært blant de største meglerhusene på Oslo Børs. I mars var de størst. I fjor var det store forandringer i selskapet. Stjernene Mads Syversen og Petter Bakken forlot Enskilda etter mange år og startet opp Arctic Securities. Flere fulgte etter. For Tveitereid var det aldri et alternativ.

- Jeg har hatt nok av tilbud fra andre, men det har vært helt uinteressant. Jeg har jobbet i det største og mest seriøse meglerhuset i hele byen, sier han til NA24.

- Jeg har oppnådd faglig mer enn jeg hadde håpet og trodd på, sier han og ser frem til det nye livet.

Kollegaene gruer seg
Analytikeren informerte kollegaer, kunder og andre i bekjentskapskretsen gjennom en e-post, men har ikke hatt tid til å gå gjennom e-posten. Han har kun sett at det har kommet inn rundt 250 svar, og har gått kjapt igjennom en brøkdel av svarene. Så langt har det bare vært positive og hyggelige tilbakemeldinger.

Likevel er det ikke sikkert alle er like fornøyd.

- Kollegaene mine gruer seg nok til at konene skal lese om mitt valg, ler Tveitereid.

Det er nemlig ikke mange som prioriterer familie og venner i denne bransjen. Statusjag og muligheten til å tjene millioner av kroner gjør at de fleste bruker mesteparten av døgnets timer til å jobbe. De som blir omtalt som stjernemeglere og superanalytikere jobber hardt for det og mange tilbringer mer tid på kontoret med kollegaene enn med kone og barn.

- 34 år begynner å bli en anselig alder og jeg vet aldri hva tiden bringer, sier Tveitereid som nå skal smake litt på det nye livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere