*Nettavisen* Nyheter.

- Nala ble stjålet

Nala stjålet Foto: Privat

Løp ut i hagen og ble plukket opp av fremmed mann.

01.07.09 15:48

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Det var mandag at Elisabeth Gustavsen fra Finnsnes opplevde marerittet. Den to år gamle chihuahuaen Nala løp ut i hagen. Der ble hunden møtt av en mann som lokket den inn i en bil, skriver Troms Folkeblad.

- Bilen stoppet i gata og lokket til seg hunden. Deretter kjørte den av gårde i en sabla fart, sier Elisabeth Gustavsen, til Nettavisen.

Les også: Gjenforent med jenna etter dramatisk jakt

Klikk på bildet for å forstørre.

Elisabeth Gundersen Foto: Privat

Flere episoder
Den to år gamle chihuahuaen ble observert i gata av en 11 år gammel jente og hennes mor. Det var de som så at hunden løp ut på gata og at den ble plukket opp i bilen.

Naboene fikk ikke registreringsnummeret på bilen, men beskriver den som en høy blågrå Ford. Gustavsen tror de stjålne hundene blir brukt i avl.

- Det har vært flere episoder med hundetyveri her i det siste. Hundene blir brukt til avl, fordi man kan få 12.000 - 25.000 kroner for en valp, sier Gustavsen.

Les også: 20.000 i dusør for Jenna

Nytt tips
Hundeieren anmeldte saken til politiet. Senere fikk hun inn et tips fra en bekjent som hadde kjøpt miniatyrhund i området.

- Det var enormt mange miniatyrhunder i huset. Bilen de hadde passet til beskrivelsen, de ville kun ta kontanter og nektet å levere ut kvittering, fortsetter Elisabeth Gustavsen.

Foreløpig må hun vente i spenning på om politet klarer å lokalisere hunden.

Les også: Hunden føler seg aldri skyldig

Farlig
Søndag ble en annen miniatyrhund stjålet fra en bensinstasjon på Strømmen. Norsk Miniatyrhund Klubb registrerer at det har vært en økning av ran av miniatyrhunder den siste tiden.

- Det har gått fra å være ingen tilfeller til en del episoder, sier Borghild Moen, leder av interimstyret i Norsk Miniatyrhund Klubb, til Nettavisen.

Moen tror hundene blir stjålet fordi de har økt veldig i verdi.

- Etter at flere kjendiser fikk seg miniatyrhunder har prisen og etterspørselen etter disse hundene blitt veldig høy, fortsetter Moen

Les også: Dødssmitte fra hund og katt

Vær bevisst
Hun mener folk må være veldig bevisst når de kjøper hund.

- De er viktig å sjekke at hunden har stamtavle og attest fra veterinær. Hvis man kjøper en voksen hund kan veterinæren sjekke om den er ID-merket i tilfelle den er stjålet, sier Borghild Moen.

Når man har skaffet hunden bør man ta forholdsregler.

- Man bør alltid id-merke hunden. Ellers må man ikke binde den utenfor butikker og passe på at den ikke kan slippe løs fra hagen.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.