*Nettavisen* Nyheter.

- Naoroz er et PR-stunt

Overlege ved Haukeland sykehus har lite til overs for utenriksminister Jonas Gahr Støres redningsaksjon av den lille jenta.

11.02.07 12:12

(iBergen.no) I søndagens utgave av Bergens Tidende hudfletter overlege Olav Hevrøy den norske bistandspolitikken i Afghanistan.

Overlegen kaller Gahr Støres mye omtalte redningsaksjon av den brannskadde Naoroz i Afghanistan, er en «taktisk avledningsmanøver» for å ta fokuset bort fra et mangelfullt bistandsarbeid i det krigsherjete landet.

- Jeg får problemer når Gahr Støre gjennom denne aksjonen får det til å se ut som om Norge kan ha god samvittighet i forhold til sitt bistandsengasjement i Afghanistan. Det har norske myndigheter ingen grunn til, sier Hevrøy ifølge BT.

Den tidligere sanitetslegen i Afghanistan beskriver hverdagen i helsevesenet i krigssonen. Mangelen på det meste av elementært utstyr gjør at pasientene lider, og det er med denne virkeligheten i bakhodet han lufter sin kritikk.

Han understreker imidlertid overfor avisen at han ikke kritiserer hjelpeaksjonen som ble satt i verk for Naoroz, fordi det aldri er galt å hjelpe et menneske.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.