Gå til sidens hovedinnhold

- Narkosalg til unge er drapsforsøk

Eksnarkomane Knut Løvli (44) vil ha knallharde straffer for narkosalg til mindreårige.

- Vi må stanse rekrutteringen av rusmisbrukere og da må det iverksettes tiltak som verner ungdommen, sier Knut Løvli til Nettavisen.

Knut Løvli, som sammen med ekskona Siv ble kjent igjennom NRK-serien «En kjærlighetshistorie», driver nå kampanje for at de som selger narkotika til mindreårige skal straffes langt hardere enn i dag.

Selges narkotika på eller rundt din skole? Ta kontakt med Nettavisens journalist Arild J. Waagbø her!

- Helt konkret så mener jeg at at narkosalg rundt skoler - helt fram til nærmeste butikk, skal straffes spesielt hardt. Ungdom skal slippe å møte aggressive narkotikapushere i skoletida. Jeg mener at narkosalg til mindreårige må straffes like hardt som drapsforsøk - for det er faktisk drapsforsøk. Ungdom vet jo ikke hva narkotika er og hvor farlig der er, sier Løvli.

Strafferammen for drapsforsøk er inntil 10 års fengsel.

- Seksuelt misbruk
Løvli mener også at det kan være fornuftig å innføre skoleuniform for at de mindreårige skal bli mer synlige i bybildet.

- Da ser man jo at de er mindreårige! Når de er hjemme, så har jo foreldrene ansvaret for dem. Vi kan jo ikke ha noe av at barna utsettes for omsorgssvikt når de er på skolen, sier Løvli.

Løvli var skogsarbeider da han fikk en ryggskade og ble pillemisbruker på slutten av 80-tallet. Han har, med unntak av en sprekk, vært rusfri i fem år. Løvli forteller at han hører om mange mindreårige som bruker heroin.

- En 17-åring jeg traff på Tøyen forleden fortalte om sin venninne på 15 år som måtte selge seg til heroinpusheren sin for å få stoff. Hun hadde startet å bruke heroin som 14-åring. Det er mye seksuelt misbruk av rusmisbrukere - misbruk av unge jenter og gutter. Barn må beskyttes mot slike overgrep, sier Løvli.

- Jens burde visst bedre
Løvli er uføretrygdet, men jobber frivillig for stiftelsen Støtte til et rusfritt miljø. Han drar rundt på skoler og advarer unge mot å prøve narkotika.

- Jeg forteller om all dritten som ofte er blandet inn i stoffene - man finner ofte tarmbakterier i det. Og jeg forteller om koldbrann, amputasjoner og bakterieskader. Når saken blir lagt fram slik for de unge, så tenker deg seg om, sier Løvli.

Løvli sier han er sjokkert over hvor lite politikerne gjør for rusmisbrukerne.

- Jens Stoltenberg har jo vært borti stoff selv, så han burde visst bedre. Sånn jeg ser det så har han gjort absolutt ingenting på dette området som statsminister. Du kan ikke plukke blader om du skal felle et tre - du må ta rota. Det er en skam hvor lite som gjøres for rusmisbrukerne. Staten har vært nødt til å si unnskyld til samer og tatere. En gang i framtida, det er jeg helt sikker på, blir staten nødt til å si unnskyld til rusmisbrukerne, sier Løvli.

Selges narkotika på eller rundt din skole? Ta kontakt med Nettavisens journalist Arild J. Waagbø her!

HTML EMBED
var so39672 = new SWFObject("/nettavisen/gif/testdegselv/partitesten2009.swf", "testmal", "535", "600", "8", "#FFFFFF"); so39672.addVariable("scale", "noscale"); so39672.write('testorama39672');
Reklame

Her får du oversikt over alle salgene