RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nazilistene historisk interessante

Sist oppdatert:
Eivind Bjarnoll (53) nekter for at han selger medlemslistene til Nasjonal Samling for å tjene penger.

(iBergen.no ): Bergensmannen sier til Bergensavisen at han mener listene er historisk interessante, og at ingen lider noen skade av at medlemslistene fra andre verdenskrig gjøres mer kjent.

iBergen.no skrev i går om medlemslistene til Nasjonal Samling for Bergen og Hordaland som lå ute for salg på nettauksjonen QXL.no . For mellom 250,- og 380,- kroner kunne man skaffe seg kopier av NS-listene som ble laget av myndighetene i forbindelse med rettsoppgjøret etter krigen.

Leder Yngve Nedrebø ved Statsarkivet i Bergen omtalte i går salget som utidig, og synes de gamle NS-medlemmene skulle slippe å bli konfrontert med dette på ny.

Det er selger Eivind Bjarnoll ikke enig i. Han synes listene først og fremst er interessant lesning, og påpeker at det ikke er ulovlig å selge kopier av de hemmelige listene. At han selger medlemslistene for å tjene penger, nekter han for.

- Vi er to personer som eier listene. Vi kjøpte dem selv på QXL i fjor sommer. Da betalte vi en del tusen kroner for dem, og vi tjener ikke mer enn 50 kroner hver per kopi som vi nå selger videre, sier Bjarnoll.

QXL stoppet i går salget av nazilistene, med begrunnelsen at de vil vise hensyn til barn og etterlatte og ikke ønsker å være med å spre dem. Bjarnoll sier han nå vil fortsette salget på egne nettsider.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere