- Neste år skal vi sette verdensrekord!

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger (Mediehuset Nettavisen)

8.000 barn og dobbelt så mange voksne hadde en superdag i Frognerparken søndag.

13.03.10 10:35

Med værgudene på sin side, hadde tusenvis av skiglade barn og voksne samlet seg i Frognerparken for å være med på verdens største skiarrangement for barn - Barnas Holmenkolldag.

Det er søndag, det er sol, det er god stemning.

SE BILDEKARUSELL I BUNNEN AV SAKEN!

I år, som i fjor, arrangeres skidagen i Frognerparken på grunn av bygningsarbeider i Holmenkollen som ennå ikke er helt ferdig.

Skikos
Johannes Sørensen på fem år er en av 8.000 deltakere. Han har med seg pappa Terje. Sammen storkoser de seg i vårsolen i Frognerparken.

Årets utgave av Barnas Holmenkolldag har i år tre skiløyper å utfordre barna med: Elg (8-12 år), Bamse (6-7 år) og Harepus (4-5 år). I tillegg har arrangørene egne bakker for skileik. I en av skileikbakkene er Johannes.

Knall og fall
- Det er kjempegøy! gliser Johannes etter nok en runde i den dumpete skibakken for de tøffe barna. Han beveger seg mot toppen igjen. Nede i den 50 meter lange bakken følger pappa Terje spent med.

- Klar, ferdig gå! To funksjonærer gir klarsignal med norske flagg i toppen av bakken. Ungene står i kø for å sette utfor. Ned kommer Johannes, litt forsiktig, så litt raskere.

- Det er så gøy å være her fordi det er så mange gøye bakker her, sier Johannes som ikke synes denne bakken er spesielt vanskelig.

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger

- Det gjør ikke vondt å falle, understreker Johannes etter at han har gått på rumpa flere ganger nedover bakken.

Det er første gang Johannes og pappa Terje er med på Barnas Holmenkolldag, men pappa kan fortelle at han begynte smått å gå på ski i fjor, og at han deltok på skiskolen tidligere i vinter.

- Hvor lenge har du stått på ski?

- Huuundre tuuusen år! sier Johannes.

- Hvor god har du lyst til å bli på ski?

- Kjempegod! Men jeg er god da!

Femte året på rad
Barnas yndlingsperson er Stian Barsnes Simonsen (31). Den kjente TV-programlederen er med som utegående speaker for femte år på rad, minst.

- Jeg går bare rundt her, og koser meg, finner aktiviteter og glade unger – rett og slett bare dokumenterer hva som skjer her i Frognerparken. Men han har en kjøreplan på 100 punkter han må gjennomføre. Med på slep at Barsnes Simonsen en kameramann.

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger

Vil sette verdensrekord
Barnas Holmenkollrenn er i Guinness verdensrekord bok for å være verdens største skiarrangement for barn. Nå håper Stian Barsnes Simonsen at de kan slå sin egen verdensrekord.

- Den tror jeg er på rundt 8200 deltakere, men jeg er ikke sikker, forteller Barsnes Simonsen.

- Den skal jo slås neste år. Neste år skal dette arrangementet bytte navn til Barnas VM, og da oppfordres jo hele Norge til å stille. Da skal vi klare 10.000 unger.

Barsnes Simonsen legger ikke skjul på at det er gøy å være med som speaker.

- Denne datoen holder jeg av hvert eneste år, så jeg kommer til å være med så lenge jeg får lov, sier han glisende.

Stang og Romøren på plass
Oslos ordfører, Fabian Stang hadde invitert skihopper Bjørn Einar Romøren til å overvære skiarrangementet. Romøren ble som kjent utestengt fra to skirenn som følge av det mye omtalte hoppet tidligere denne uken.

- Jeg var ordentlig sinna, men så har Bjørn Einar tatt sitt ansvar og han har bedt om unnskyldning, og han har fått sin straff. Og da tenker jeg at verden kan går videre, sier ordføreren til Nettavisen.

- Det var veldig hyggelig å kunne komme hit i dag, og at det var Fabian som inviterte meg. Det setter jeg veldig pris på, og jeg koser meg veldig, sier Romøren.

De to kunne fortelle at deres oppgave i dag var å hjelpe og oppmuntre barna rundt i løypene sammen med de andre frivillige, noe barna satte pris på.

Les mer:- Jeg er glad for at Fabian inviterte meg

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger

2964

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.