*Nettavisen* Nyheter.

- Nettavisen reddet cruisedrømmen vår

Foto: RCL

Drømmecruiset så ut til å gå dukken på grunn av arrogante SAS-medarbeidere. Les historien om en forbrukers kamp mot flyselskapet.

25.04.07 16:15

Morten Stensrud og kona hadde gledet seg til deres livs første cruise. Billettene var kjøpt og koffertene pakket. Men så kom beskjeden om at SAS Danmarks kabinpersonale hadde gått ut i streik, og at etter hvert alle ruter mellom Norge og København var kansellert. Dermed startet Stensruds mareritt.

- Vi skulle reise med fly i morgen fra Kristiansand via København til Amsterdam. Deretter skulle vi på et cruise vi har gledet oss til lenge. Vi reiser sjelden, og nå hadde vi for en gang skyld unnet oss noe litt ekstra, forteller han til Nettavisen.

«Heller ikke nå fikk jeg noen som helst hjelp.»

Morten Stensrud
SAS-reisende

Skudd for baugen
Men drømmen deres fikk seg et skudd for baugen da han i dag ringte SAS Braathens for å høre hvordan de nå skulle komme seg til Amsterdam.

- Jeg hadde lest artikkelen i Nettavisen og sett at man hadde krav på ombooking, men det kan tydeligvis ikke SAS sine ansatte være klar over. Etter å ha startet som nummer 67 i køen kom jeg endelig fram til en person som sa at de ikke kunne gjøre om bookingen før et møte var ferdig, forteller han.

Resignert måtte han bare vente. Og da han ringte tilbake litt senere var behandlingen han fikk etter eget utsagn "like ufyselig".

- Heller ikke nå fikk jeg noen som helst hjelp. Jeg måtte på eget initiativ fortelle kundebehandleren at jeg hadde sett det gikk 3 fly direkte fra Oslo til Amsterdam, og at vi kunne klare å komme oss til Oslo i kveld for å ta et av disse. Jeg foreslo også å fly for eksempel via Sverige. Da sa damen at hun måtte sjekke de interne rutinene. Etter hvert kom hun tilbake og fortalte at det ikke var mulig. De hadde noen ledige plasser, men disse var businessklasse og de kunne ikke vi få. Jeg fikk beskjed om at jeg bare fikk sette meg ned og vente og se hva som skjedde, og at jeg kunne følge med på tv. Eventuelt at jeg måtte finne alternative reisemåter selv, forteller en rystet Stensrud.

«Generelt gjør vi alt vi kan for å få passasjerene dit de skal.»

Thomas Midteide
Informasjonssjef SAS Braathens

Lykketreff
Tiden var knapp, og han prøvde febrilsk å sjekke opp andre muligheter til å komme seg til Amsterdam. Buss, tog og båt via andre byer ble forsøkt bestilt, men ingenting var ledig.

Lykketreffet for Stensrud ble da han sendte en mail til Nettavisen. Vi fattet interesse for saken og tok en rask telefon til informasjonssjef Thomas Midteide for å høre hvordan det kunne ha seg at man som forbruker ble fortalt at man ikke kunne få booket om billetter, noe man vitterlig har krav på.

Midteide lovte å se på saken. Etter kort tid ringte han tilbake og kunne fortelle at han hadde ordnet så Stensrud og kona kunne få reise til Amsterdam via Stockholm.

- Utfordringer
Stensrud har prøvd å booke om billetten i hele dag, men etter eget sigende møtt arrogante og ubehjelpelige kundebehandlere. Skal det være sånn?

- Vi prøver å booke om alle der det er plass. Utfordringen er at det er relativt fulle fly, sier Midteide til Nettavisen.

Midteide påstår det aldri var noen ledige businessbilletter igjen på direkteflyet fra Oslo til Amsterdam, men han kan ikke svare på hvorfor ikke Stensrud fikk tilbud om ombooking via Stockholm med en gang.

- Generelt gjør vi alt vi kan for å få passasjerene dit de skal, men jeg kan ikke svare på hva slags kommunikasjon Stensrud har hatt med oss, sier informasjonssjefen.

Puls i hundre
Da Nettavisen overbringer Morten Stensrud beskjeden om at drømmecruiset til han og kona likevel går i orden blir han nærmest stum.

- Dette var kjempekoselig. Pulsen har gått i hundre i hele dag og jeg har ikke fått tid til å jobbe i det hele tatt, sier han.

Stensrud er likevel svært skeptisk til måten han er blitt behandlet på av SAS-systemet.

- Det er tragisk at man må ta kontakt med en journalist for at man skal få noe gjennom. Jeg synes virkelig synd på alle de andre tusen som har gått gjennom det samme som meg i dag. Jeg jobber selv i servicebransjen og vet hvor viktig det er å holde en god tone utad, samt informere på en skikkelig måte. Men her fikk jeg null informasjon og ble behandlet på den mest ufyseligste måten, mener Stensrud.

- Men nå er jeg bare glad det hele ordnet seg. Det blir knall å sprette champagnen i lugaren, avslutter han.

Hva slags erfaringer har du med reisebransjen når uventede situasjoner oppstår? Kommentér under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.