RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nettsjekker ikke i arbeidstiden

Sist oppdatert:
Sosiolog og date-sjef dementerer nyhetsmelding.

Her kan du sjekke Nettavisens jobbside

Online-markedsføringsfirmaet Zanox, som har flere nettsjekkesteder som kunder, har fått en god del presseomtale på etter at de meldte at arbeidstakere er mest på sjekkeren i arbeidstiden. Ifølge det danske nettstedet epn.dk er det særlig mellom klokken 11 og 14, samt mellom 16 og 18, at folk klikker på datingannonser på nettet.

Sosiolog Ingvild Sommer, som jobber som prosjektleder ved datingtjenesten Q500, mener at påstanden er misvisende. Iallfall for Q500 sin del, sier hun.

- Nei, jeg har fått flere telefoner fra journalister om det her. Hos oss er det mest aktivitet klokken ni om kvelden. Og aller mest aktivitet er det på søndagskveldene. Vi har dobbelt så høy aktivitet på kveldstid som på dagtid, sier Sommer til Nettavisen.

Les også i Jobbmagasinet:

Oops, jeg tabbet meg ut. Hva nå?

Slik utnytter Toyota krisen

- Fikk 20 minutter på å ta sluttpakke

- Kikker innom
- Men det er vel ikke slik at det bare er arbeidsledige og pensjonister som nettsjekker på dagtid?

- Nei da, men jeg tror at folk bare kikker innom på dagen, for å se om det har kommet en melding. Det er litt sånn som det er med Facebook. Folk er innom for å se om det har kommet noe nytt, men de bruker ikke mye tid på det. De har jo annet å gjøre i arbeidstiden, sier Sommer.

Hos oss har vi flest single medlemmer, selv om det sikkert er en og annen som prøver seg

- Tror du det kan være personer som har partnere fra før som er ekstra aktive nettsjekkere i arbeidstiden?

- Den gruppen har nok kanskje bruk for en annen arena enn stuen sin om de skal sjekke på nettet, men jeg tror ikke det er utbredt. Hos oss har vi flest single medlemmer, selv om det sikkert er en og annen som prøver seg.

- Når på året er det mest aktivitet hos dere?

- Helt klart i høytidene og i sommerferien. Folk bruker fritiden sin til å lete etter ny partner. Og i de nevnte periodene er det mye fokus på familie, så det kan jo være med på å utløse et ønske om å finne seg en partner, sier Sommer.

- Flytende overgang
Sommer sier at det er en flytende overgang mellom datingtjenester og nettsamfunn som Nettby og Facebook. Det er som kjent ikke noe forbud mot å flørte på Facebook.

- Vi ser det på Q500 også. Noen bruker nettstedet vårt som community. De skriver at de bare er ute etter vennskap, sier Sommer.

Q500 har en rekke konkurrenter i Norge. Andre store aktører er Match.com, Møteplassen og Sukker.no. I tillegg har iflirt.no etablert seg som et flørtete alternativ til de mer blodseriøse tjenestene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere