RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nøktern tro på budsjettavtale

(Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIX)
Statsminister Kjell Magne Bondevik hadde fredag kontakt med Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg om neste års statsbudsjett.

Det bekreftet Bondevik på en pressekonferanse i Molde fredag kveld, melder NTB.

Bondevik mener det er grunnlag for å fortsette drøftelsene med Arbeiderpartiet om et budsjettforlik. -Jeg har en nøktern tro på en avtale med Ap, selv om det er betydelige vanskeligheter, sa Bondevik.

I talen sin til rådsmøtet i Møre og Romsdal KrF la statsministeren stor vekt på bekjempelse av arbeidsledigheten, som er en av Arbeiderpartiets hjertesaker.

-Er positive

-Vi er positive til å styrke både skole, helse og sysselsetting i budsjettet, men det må være inndekning for kostnadsøkningene som foreslås. Det er viktig for oss å holde den totalrammen regjeringen har lagt til grunn for budsjettet, sier Bondevik til NTB.

Han vil ikke kommentere spørsmålet om en mulig reduksjon av kontantstøtten, ut over at dette er en viktig sak for Kristelig Folkeparti.

Konstruktiv

Statsministeren karakteriserer prosessen i forhold til Arbeiderpartiet som konstruktiv så langt, men tør likevel ikke si noe om partene lykkes med å komme fram til enighet.

-Vi velger nå å forholde oss til Arbeiderpartiet, og forsøker å komme i havn med dem, sier Bondevik.

I talen sin til rådsmøtet sa han at arbeidsledighet er ødeleggende for mange menneskers selvrespekt, og en sløsing med samfunnets ressurser. Han sa at lav rente- og kronekurs er det beste bidraget til å trygge arbeidsplassene, og at det derfor er lagt vekt på å skape best mulig rammebetingelser for bedrifter, industri og næringsliv. -Neste år forventer vi at veksttrenden i arbeidslivet brytes og at ledighetstallene igjen begynner å synke, sa Bondevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere