- Noen banditter kan ikke ødelegge for oss

FREDAGSBØNN: Med en terrortrussel hengende over Norge, forberedte  styreleder Ghulam Sarwar i moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo seg på en spesiell fredagsbønn.

FREDAGSBØNN: Med en terrortrussel hengende over Norge, forberedte  styreleder Ghulam Sarwar i moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo seg på en spesiell fredagsbønn. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Terrortrusselen satte sitt preg også på fredagsbønnen i en av Oslos største moskeer.

25.07.14 16:41

OSLO (NTB)-: Styreleder Ghulam Sarwar i moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat forteller at terrortrusselen preger muslimene i Oslo sterkt.

– Bekymringen er jo her. Folk er jo redde. Vi håper og ber til Allah om at terror ikke rammer oss, sier Sarwar til NTB.

Sidesalene er åpne i anledningen. Styrelederen forventer at 3.000 muslimer kommer til fredagsbønnen, som er den siste før høytiden ramadan avsluttes mandag.

Snakkis

Styrelederen forteller den varslede terrortrusselen fra gruppen som PST knytter til ekstrem islamisme, er på alles lepper.

– Dette er en bekymring for oss alle. Vi bor i Norge, og Norge er også vårt land, understreker Sarwar.

Han mener den terrortrusselen fra gruppen som skal ha reist ut fra Syria, er en belastning for vanlige muslimer.

– Muslimer kommer til å bli hatet av naboer for denne saken. Men noen banditter kan ikke ødelegge oss, understreker han.

En time før bønnen starter har allerede mange møtt opp. Skoløse og stille sitter de og venter.

SISTE FØR RAMADAN: Denne fredagsbønnen var også den siste før muslimene avslutter sin faste, ramadan, mandag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)


Mistenkeliggjort

Det er en drøy måned siden en av moskeens imamer ble angrepet like ved sitt hjem, som ikke ligger langt unna moskeen i Motzfeldts gate på Grønland. Imam Nehmat Ali Shah var fredag på plass for å si noen ord under bønnen. Han hilser på muslimer som venter på fredagsbønnen.

– Jeg skal fortelle om det Allah har sagt til oss om hvordan vi skal leve og hvordan mennesker skal behandle hverandre, kommenterer han kort til NTB.

Sulaman Ahmed er blant dem som er tidlig ute til fredagsbønn. Han er lei av at muslimer mistenkeliggjøres som følger av handlingene til enkeltpersoner.

– Jeg har selv ikke opplevd noe hittil, men jeg er stort sett med andre muslimer og på jobb behandler de meg som normalt. Men i forbindelse med 11. september og 22. juli, før man visste at Breivik sto bak, var det mange som rettet fingeren mot oss, sier han. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Terror

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag