RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Noen er ute etter å ta meg

Sist oppdatert:
- Dette er oppspinn. Noen vil meg vondt, sier ambassadetoppen som er anklaget for å ha voldtatt en flyktning. Og han mener å vite hvem det er.

UD-toppen sier til TV 2 Nettavisen at han ikke kjente til anklagene før han ble kontaktet av VG onsdag. Han har ennå ikke vært i kontakt med politiet for å høre hva som er bakgrunnen for mistanken.

- Dette er svært traumatisk for meg. Jeg kan ikke begripe at noen kan komme med slike påstander. Det må være noen som vil meg vondt, og jeg har en mistanke om hvem det er, sier mannen til TV 2 Nettavisen. Han ønsker ikke å utdype ytterligere hva som ligger bak påstandene.

- Vet du hvem kvinnen som har anmeldt deg er?

- Nei, jeg gjør ikke det, sier mannen.

- Dette er svært grovt
Mannens advokat, Ellen Holager Andenæs, tror også at mannen blir utsatt for et komplott.

- At han ikke blir informert om anklagene før saken blir slått opp på førstesiden av VG, er et svært grovt overtramp. Dette er noe av det mest brutale jeg har sett, og det gjør meg overbevist om at noen står bak disse påstandene, sier Andenæs til TV 2 Nettavisen.

- Dette vil koste vedkommende dyrt, men først skal min klient bli renvasket for disse grove anklagene. Deretter går vi etter de som står bak, sier hun.

Ennå oppholder den norske utenrikstoppen ved en norsk utenriksstasjon, og skal etter planen reise hjem til Norge for å forklare seg neste uke.

Lang tid tilbake
Kvinnen som har anmeldt mannen, kommer fra et land i Asia, men det påståtte overgrepet har skjedd i et annet land i samme verdensdel. Politiet har vært i Filippinene og avhørt kvinnen og andre personer som skal ha gitt opplysninger i saken.

Episoden skal ha skjedd på begynnelsen av 90-tallet. Mannen var da ansatt ved en ambassade i Asia. Ifølge anmeldelsen skal kvinnen ha blitt grovt voldtatt inne på ambassadeområdet. Foreldelsesfristen på voldtekt er 15 år, og saken begynner derfor å haste hvis politiet planlegger å ta ut siktelse.

- Hvis voldtekten er svært grov og paragraf 192 (i straffeloven red.anm) kommer til anvendelse, vil foreldelsesfristen være 25 år, sier politiadvokat Stein Holden til TV 2 Nettavisen. Han påpeker at han uttaler seg på generelt grunnlag, og at det ikke er tatt stilling til en eventuell siktelse i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere