*Nettavisen* Nyheter.

- NOKAS-ranere truffet av skudd

To av gjerningsmennene skal ha blitt truffet av politiet i skuddvekslingen under NOKAS-ranet i Stavanger i fjor.

22.02.05 09:00

To av ranerne ble truffet og skadet, slik at de måtte behandles av helsepersonell etterpå. Om dette har skjedd her i landet eller ute, er uklart, skriver Stavanger Aftenblad.

Politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt kan ikke bekrefte Aftenbladets opplysninger. Han viser imidlertid til det som har vært kjent lenge: at politibetjent Erik Håland mener å ha truffet en av ranerne i låret.

Også et vitne skal ha observert en brå bevegelse hos en av ranerne, som så skal ha utbrutt: - Jeg lurer på om jeg er truffet. Raneren skal ifølge vitnet, ha løftet opp den skuddsikre klaffen som dekket lysken og undersøkt nærmere. Vitnet kunne imidlertid ikke se om raneren var truffet.

Den andre raneren skal være truffet høyere opp på kroppen. Han skal ha blødd en del fra kjøttsåret, men blodet har trolig samlet seg i klærne/utstyret han bar på seg. Dette kan ha skjedd idet raneren var i ferd med å stige inn i en av fluktbilene.

Etter det Aftenbladet erfarer, har ikke politiet funnet ett eneste blodspor på Domkirkeplassen. Politiet skal ha avfyrt minst 30 skudd mot ranerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.