RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nordmann mistenkt for spionasje i Jemen

Den norske frilansjournalisten som er fengslet i krigsherjede Jemen, er mistenkt for spionasje, melder VG.

Utenriksdepartementet tror Raymond Lidal (28) ble pågrepet i Jemens hovedstad Sana 29. mars, tre dager etter at Saudi-Arabia gikk til krig mot opprørere i det fattige landet.

Torsdag melder VG at Lidal trolig ble pågrepet på grunn av mistanker om spionasje. Uavhengige kilder «i miljøet rundt Lidal i Sana» opplyser at nordmannen skal være mistenkt for spionasje og at han blir anklaget for å ha drevet en form for undersøkelser, skriver avisen.

Andre kilder sier til VG at Lidal ble pågrepet da han filmet og ikke kunne vise fram et journalistvisum.

- Det er vanskelig å få bekreftet hendelsesforløpet og hva vedkommende er anklaget for, sier kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Lothe Salvesen i UD.

Det er ikke uvanlig at stater med mindre grad av pressefrihet, anklager journalister for spionasje. Det gjelder spesielt hvis de mangler journalistvisum, godkjent presseakkreditering eller andre papirer myndighetene krever av dem. Ifølge Bergens Tidende hadde Lidal studentvisum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere