- Nordmann skal lede SAS

Visekonsernsjef Gunnar Reitan kan bli utnevnt som sjef i SAS-konsernet i en overgangsperiode.

15.06.06 12:09

Konsernsjef Jørgen Lindegaard i SAS forventes å forlate SAS om kort tid, og dermed før høsten som det var planlagt.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapets visekonsernsjef, Gunnar Reitan, vil ifølge Jyllands-Posten bli utnevnt som fungerende sjef i en overgangsperiode.

Den midlertidige løsningen skal sørge for at det blir ro rundt lederskiftet, som er omringet av tallrike spekulasjoner.

Til å finne den rette personen tilå avløse Lindegaard på lengre sikt har SAS hentet inn headhunterfirmaet Egon Zehnder International. Dermed har styret sendt et klart signal om at de ikke umiddelbart er kandidater internt til å overta posten.

Krever dansk toppsjef
Men det kan bli mer intern uro i konsernet. For samtidig med denne nyheten signaliserer deler det av det danske SAS-personalet at de krever dansk toppsjef.

Ifølge børsen.dk er deler av det danske SAS-personalet nå på offensiven for å påvirke styrets arbeide med å finne en avløser for konsernsjef Jørgen Lindegaard. Dette arbeidet står angivelig på dagsorden under styremøtet som pågår i København i dag.

NA24 er tilstede i København og følger styremøtet.

LES OGSÅ: Alt om SAS-bråket

Vil ha Dueholm
Flere fagforeninger ønsker en intern avløser, fordi SAS ikke har tid til å vente et halvt år på at en ny toppsjef blir valgt ut og satt inn i selskapet. Og her mener Luftfartsfunksjonærene (LFF), som organiserer mesteparten av de danske SAS-ansatte på Kastrup, at styret bør sette konserndirektør John Dueholm til den posten.

Denne løsningen støttes også av Ledernes Hovedorganisasjonen , som organiserer mange av SAS' mellomledere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.