RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nordmenn er pakk

Sist oppdatert:
Sveriges største avis går til frontalangrep på Norge, og kaller nordmenn for overmodig pakk. Svenskene mener de klarer seg best uten oss.

«¿vi lot dem gå - og se hva det har blitt av dem: sunne, svinrike, lusekoftekledde velter de seg i sin selvtilfredshet, overbevist om at de er Skandinavias stjerner», skriver den kjente svenske krigsreporteren og spaltisten Johanne Hildebrandt i Aftonbladet.

Angrepet kommer i forbindelse med at det er hundre år siden unionen mellom Norge og Sverige ble oppløst.

«De vil ikke engang være med i EU, holder seg for gode for det, så klart. Hvorfor skulle de dele og søke seg ut i verden? De anser seg jo for å være best, det overmodige pakket», skriver Hildebrandt.

Hun skriver at Sverige sjelden har gjort en større strategisk feil som da unionen ble oppløst, og påpeker at de kunne betalt ned nesten hele landets utenlandsgjeld med Norges oljepenger. Men samtidig mener hun at svenskene klarer seg best uten nordmennene.

I kommentaren bruker hun et langt avsnitt på å fortelle leserne hvor mye bedre svensk popmusikk er i forhold til den norske.

«Vi har vunnet Melodi Grand Prix dobbelt så mange ganger som dem i vest. Er det for øvrig noen som kan huske en eneste norsk sang? Ja, utenom den gamle hiten Norge, Norge er et ruttet (råttent) land», skriver Hildebrandt, før hun avslutter med følgende kraftsalve:

Blir du såret av det svenske angrepet?
Ja
Nei, Sverige er en ilter og søt lillebror

Se resultat


«Så la dem feire sin unionsoppløsning og velte seg i sin patetiske selvgodhet. La dem bare tro at de er så utrolig gode. Vi vet sannheten».

Hva mener du om Hildebrandts kommentar? Ta debatten her

Les hele kommentaren i Aftonbladet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere