*Nettavisen* Nyheter.

- Norge får muslimsk grunnskole

Høyre-politiker mener det er en god idé. Hva synes du?

14.01.09 12:51

(iOslo.no) Oslo kan få Norges eneste muslimske grunnskole, med skolestart nå til høsten. Det er Fredsskolen som står bak søknaden til Utdanninsdirektoratet om å få starte den nye skolen, melder NRK.

Vi vil høre din mening om muslimske skoler i Norge. Bør det tillates? Bør det forbys? Er det positivt for Oslo? Si din mening under saken!

Etter planen skal 100 elever løpe inn i skolen til høsten, mens det vil bli ytterligere 100 elever med tiden. Begrunnelsen for skoleprosjektet skal være frykten for at foreldre sender sine norske barn til ekstremistiske koranskoler i utlandet.

I utlandet skal barna på islamistiske skoler ha store muligheter for å miste tilhørigheten til det norske samfunnet, så derfor ønsker man å starte en muslimsk skole i Norge.

Skolebyråd Torger Ødegaard fra Høyre forteller til NRK at han kommer til å anbefale søknaden dersom de formelle kravene innfris.

- Det er fordi vi mener at friskoler er et positivt supplement til den offentlige skolen, sier Ødegaard.

På spørsmål om dette er så lurt, med tanke på integreringen av muslimske barn i Oslo, svarer skolebyråden følgende.

- Foreldrene må vurdere hva som er best for sine barn (...), friskoler som forholder seg til kunnskapsløftet og norsk lov og som har en undervisning som gjør at elevene når målene i læreplanen er jeg positiv til, sier Ødegaard til NRK.

Les flere nyheter på iOslo.no

Annonsebilag