RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

- Norge grådig uten fredsengasjementet

Sist oppdatert:
- Norge ville fremstått som en særdeles grisk nasjon uten fredsengasjementet, mener NUPI-leder Sverre Lodgaard. Hva mener du om Norges internasjonale rolle?

Det er i Aftenposten fredag at Lodgaard kommer med den kraftige skytsen.

- Norge har ikke noe valg. Vi må ha høy aktivitet når det gjelder fredsprosesser, fredsoperasjoner og bistand. Hvis ikke ville bildet av Norge vært bildet av en særdeles grisk nasjon, sier Lodgaard, som er forskningsleder ved Norsk Utenrikspolitikk Institutt (NUPI).

Midtøsten-kjenner Arne Ørum har også sterke synspunkter om Norges internasjonale rolle.

- Fred er blitt et tverrpolitisk felleseie som Norge ukritisk kaster seg på, sier Ørum.

- Fredsforhandlinger er blitt en slags business, og en av grunnene til at kritikken mot den er så sped og lavmælt, er at tusenvis av nordmenn har vært med på det norske fredslaget i en eller annen form. Det gjelder forskere, frivillige organisasjoner, politikere, journalister og kirken. Når arbeid, identitet, karriere og innflytelse er knyttet til fredsarbeidet, er det ikke lett å kritisere det, sier Ørum.

Hva mener du? Si din mening!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere