RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norge må gjøre mer

Foto: Hedda Flatø (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
En av topplederne i fredsbevegelsen for Vest-Sahara, Emhamed Khadad, besøkte Oslo denne uken. Han mener Norge må gjøre langt mer for å løse den betente konflikten.

Emhamed Khadad, som er en av de øverste lederne i den aktive fredsbevegelsen «Front Polisario», skal besøke hele Norden, og startet turen i Norge i går.

Okkupert
- Jeg besøker Norge fordi Norge er et viktig land. Dere er viktige både på grunn av deres menneskerettighets-historie og fordi deres står utenfor EU. På den måten kan dere påvirke konflikten på en selvstendig måte, sier Emhamed Khadad til TV 2 Nettavisen.

Under tirsdagens Oslo-besøk rakk den erfarne aktivisten både å tale på Menneskerettighetshuset og gjeste Stortinget og Utenriksdepartementet.

TV 2 Nettavisen har flere ganger tidligere omtalt striden rundt Vest-Sahara , som har vært okkupert av Marokko siden 1975. Resolusjoner fra FNs Sikkerhetsråd har en rekke ganger påpeket saharawienes rett til selvbestemmelse, men forsøk på å komme til et kompromiss om områdets fremtid, har ikke lykkes. Heller ikke Norge har anerkjent Marokkos anneksjon av Vest-Sahara.

Gjør for lite
Til tross for at norske myndigheter er i kontakt med marokkanske myndigheter og flere ganger har fremsatt sine synspunkter, synes ikke Khadad Norge gjør nok.

- Dere kan og bør gjøre mer i kampen for å frigjøre Vest-Sahara og stoppe brudd på menneskerettighetene. En rekke aktivister sitter nå i fengsel på grunn av deres politiske overbevisning. Mange av dem ble fengslet uten noen rettssak. I tillegg pågår det en svært alvorlig sultestreik, avslutter Khadad.

For noen uker siden friga fredsbevegelsen for Vest-Sahara de siste 404 marokkanske krigsfangene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere