RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norge skal hjelpe

Sist oppdatert:
Statsminister Kjell Magne Bondevik har besluttet å bruke nærmere 8 millioner kroner til å støtte jordskjelvrammede Iran. - Vi er beredt til å hjelpe, sier Bondevik til TV 2 Nettavisen.

Statsministeren mottok nyheten om det kraftige jordskjelvet med sorg.

- Jeg vil uttrykke min kondolanse og medfølelse med det iranske folk som har opplevd en stor tragedie, sier Kjell Magne Bondevik til TV 2 Nettvisen 2. juledag.

- Vi har utstyr
Han måtte ta en pause i juleselskapet for å kommentere den store naturkatastrofen. Over 5000 mennesker er så langt bekreftet døde, og over 30.000 mennesker skal være skadd.

Bondevik forteller at han selv traff den iranske presidenten for to uker siden i Geneve, og sier at Norge er beredt til å hjelpe både ham og det iranske folk etter den tragiske hendelsen.

- Vi har utstyr som kan sendes på kort varsel. Vi har også i dag besluttet å holde av mellom 7 og 8 millioner kroner for å hjelpe. Men vi avventer en konkret anmodning fra Iran om hjelp, sier statsministeren til TV 2 Nettavisen.

Ved 18-tiden 2. juledag var det ennå ikke kommet noen slik henvendelse til Bondevik.

- Alle må hjelpe
- Det er viktig nå er at alle som kan bidrar til å avhjelpe nøden, og at den hjelpen blir mest mulig koordinert, slik at den blir effektiv. Det er viktig at den hjelpen vi bidrar med koordineres med andre land, sier Bondevik.

Han regner med at anmodningen om hjelp kommer.

- Vi er da beredt til å hjelpe både gjennom FN-systemet og gjennom frivillige organisasjoner, avslutter Kjell Magne Bondevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere