RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norman er dristig

Sist oppdatert:
Valgforsker Frank Aarebrot kaller Normans pressekonferanse fredag for « dristig», men sier den samtidig åpner en rekke nye spørsmål.

- Hvis jeg skal velge ett ord for å beskrive den pressekonferansen, så er det ordet dristig. Han går rett i angrep og forsøker å løfte sakene opp på et prinsipielt plan. Men det som da skjer, er jo at han reiser en rekke andre spørsmål, sier Aarebrot til NTB.

Aarebrot mener det er greit at Norman tar et oppgjør med pressens dekning av «småsaker», men at han samtidig burde ha gått løs på detaljene i det regelverket han skal forvalte, men ikke har fulgt.

Nye spørsmål
- Spørsmålet er om Victor Norman mener det reglementet han er satt til å forvalte, er for dårlig. At det for eksempel heller burde ha stått at man bør fly Norwegian når det passer, men ellers står fritt til å ta et hvilket som helst annet flyselskap, sier Aarebrot.

Valgforskeren regner med at mange andre ledere i staten nå lurer på om Norman mener det finnes et regelverk for ham, og et annet for andre. Eller om det kommer en oppmykning av reglementet for alle.

- Han hadde stått sterkere som statsråd hvis han nå ville se på om reglementet er for firkantet, om man trenger et mer strømlinjeformet reglement som maksimerer effektivitet, fastslår Aarebrot overfor NTB.

Fiffig tidspunkt
At Norman valgte å legge pressekonferansen rett i kjølvannet av statsråd på Slottet, tror ikke Aarebrot var tilfeldig.

- Det var en usedvanlig fiffig detalj. Det betyr jo at ingen i regjeringen kan hevde at Norman ikke visste hva han skulle gjøre, sier Aarebrot, som er spent på hvordan striden rundt Norman vil utvikle seg videre. Spesielt etter hans kritikk av Frp-formann Carl I. Hagen.

- Norman kan ikke regne med at han har lagt saken død, men han har nok brakt den opp på et prinsipielt plan. Men det er ikke sikkert at det prinsipielle terrenget er mindre farlig for Victor Norman enn detaljterrenget, konkluderer Aarebrot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere