RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norman har brukt 150.000 for mye

Sist oppdatert:
Victor Norman (H) har brukt nesten 148.000 kroner for mye på representasjon, skriver Frp-formann Carl I. Hagen i et brev til statsråden, langt mer enn det som har vært kjent til nå. Les hele Hagens brev og si din mening.

Etter at statsråden fredag beskyldte Carl I. Hagen for å fare med løgn, legger nå Hagen fram dokumentasjon på at Norman har overskredet reglene for representasjon langt over det som har vært kjent til nå.

I et brev til arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman skriver Hagen at hans beregninger viser at Norman har overskredet representasjons- og bevertningsreglementet med 147.636 kroner.

Detaljerte utregninger
Norman mente Hagen løy på direkten da Hagen sa dette beløpet var sekssifret. I brevet viser Hagen hva slags utregninger han har lagt til grunn for denne påstanden.

«Jeg viser til din påstand om at jeg lyver og din utfordring om å dokumentere mine påstander fremført av deg i vår debatt i Dagsrevyen fredag 21. november 2003. (...) Min påstand har vært at jeg har mener at mye kan tyde på overskridelser (...) på opp imot hundre tusen kroner. (¿) Da det totalbeløp jeg har redegjort for i dette brev langt overskrider mine påstander mener jeg at min påstand er dokumentert,» skriver Hagen i brevet.

Frp-formannen har regnet ut at summen fordeler seg med 42.306 kroner til møter med den politiske ledelse, 3.000 kroner til utenlandsrepresentasjon, 16.193 kroner til møter om Bjørvika, 23.390 kroner til eksterne møter og 62.747 kroner til interne møter.

Hagen vil likevel ikke gå så langt som å kreve at Norman må betale tilbake dette beløpet, og sier at Normans tilbakemelding på brevet vil avgjøre hva han vil foreta seg videre i saken.

- Om han skal betale tilbake, har jeg ingen mening om. Norman kan ha handlet i god tro, sier Hagen.

Lover svar
Stortingsrepresentant Carl I. Hagen får svar i løpet av et par dager, lover Norman mandag ettermiddag.

- Jeg er glad for at stortingsrepresentant Carl I. Hagen nå skriftlig har tatt opp de spørsmål og kommentarer han har til mine representasjons- og bevertningsutgifter. Det innebærer at det er mulig å forholde seg til hans påstander på en ryddig måte. Av samme grunn vil jeg svare ham skriftlig i løpet av et par dager, sier arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman.

13.000 kroner
Norman selv la på en pressekonferanse for et par uker siden frem en liste over representasjonsutgiftene, og konkluderte med at han beklageligvis hadde brukt til sammen 13.000 kroner mer enn det han skulle - og sa at han vil betale dette tilbake.

Overfor TV 2 Nyhetene fastholder Norman at dette beløpet er det riktige.

- Jeg kjenner jo Hagen som en meget dyktig person som opplagt er i stand til å sette ned på et stykke papir det han mener og det han mener og det han hevder, og jeg synes det er veldig gledelig at han har gjort det. Og det skal, om ikke være en fornøyelse, så er jeg i hvert fall veldig glad for at jeg får anledning til å svare ham på en skikkelig måte, og vise at han har tar feil, sier Norman til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere