RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norske barn selger sex

Sist oppdatert:
En mann i slutten av 40-åra fra Østlandet kan ha forgrepet seg så mange som 270 norske barn. – Flere av disse barna solgte sex på nettet, sier politiet.

- Jeg har aldri opplevd noe liknende, og ser helt klart grunn til å slå alarm. Det er skremmende hvor mange barn og ungdommer som selger sex på Internett. Utviklingen er bekymringsverdig, sier politiadvokat Svein Holden ved Oslo-politiets sedlighetsavdeling til TV 2 Nettavisen.

I kjølvannet av etterforskningen mot en nordmann i slutten av 40-åra, som kan ha forgrepet seg mot så mange som 270 barn og unge, har det fremkommet at svært mange av disse barna har solgt sex på nettet.

- Forgrep seg på 14-åring
- Uten Internett ville han trolig ikke kommet i kontakt med disse barna. Han har chattet med barna og ungdommene på nettet, og avtalt å møte dem. Vi har ikke klart for oss hvor stort omfang denne saken har, fordi han har vært i kontakt med så mange personer, sier Holden.

Østlandsmannen er siktet for å ha kjøpt sex av personer under 18 år, samt for seksuell omgang med personer under den seksuelle lavalderen, som er 16 år.

- Dette er en svært alvorlig sak, sier politiadvokat Holden.

Den yngste personen som politiet mener mannen har hatt seksuell omgang med, skal ha vært 14 år da overgrepene skjedde.

- Var på «sex-turné» Norge rundt
Politiet har så langt kommet i kontakt med og avhørt rundt 100 av barna og ungdommene de mener mannen har forgrepet seg mot.

- I tilegg har vi kommet over 171 uregistrerte personer i mannens registre. Han kan trolig ha forgrepet seg mot mange av disse. Vi ønsker å komme i kontakt med dem, sier Holden til TV 2 Nettavisen.

Politiet mener mannen har vært på «sex-turné» i Norge.

- Vi har funnet overgrepsofre i hele Sør-Norge - fra Trøndelag og nedover, opplyser politiadvokaten.

- Både gutter og jenter
Saken startet å rulle da en mindreårig jente anmeldte mannen i fjor.

Den siktede mannen skal være kjent for liknende forhold tidligere. Ifølge siktelsen skal han ha forgrepet seg både mot gutter og jenter. Han er ikke varetektsfengslet.

- Vi vurderer fortløpende om han vil bli fremstilt for fengsling, og utelukker på ingen måte at han vil bli fengslet, opplyser Holden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere