RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norske politifolk sendt hjem fra Afghanistan etter fyll

Pensjonert politimann fortalte om 17-mai feiring i Kabul der flere norske politimenn, blant dem kontingentsjefen, drakk store mengder alkohol og deretter dro bevæpnet til den norske ambassaden for å fortsette feiringen.
Pensjonert politimann fortalte om 17-mai feiring i Kabul der flere norske politimenn, blant dem kontingentsjefen, drakk store mengder alkohol og deretter dro bevæpnet til den norske ambassaden for å fortsette feiringen. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Flere norske politimenn ble sendt hjem fra Afghanistan etter at de var beruset på en 17. mai-fest på den norske ambassaden i Kabul i 2008.

Historien kom fram i Oslo tingrett tirsdag da den pensjonerte politimannen Dag Arne Guttormsen forklarte seg om sin tjeneste i politimisjonen i Kabul i 2009, skriver Bergens Tidende.

Han fortalte at under feiringen inntok flere av politimennene, blant dem kontingentsjefen, store mengder alkohol. Så bevæpnet de seg og reiste til den norske ambassaden for å delta på et arrangement.

- At de i ruset tilstand bar våpen utenfor bostedskvarteret og i kjøretøy til og fra, var ikke bra. Det var heller ikke et enkeltstående tilfelle, sa den pensjonerte politimannen, som har saksøkt staten fordi han mener han ble urettmessig fratatt sin sikkerhetsklarering i 2009.

Diplomater fra Utenriksdepartementet skal ha reagert på de uniformerte politifolkenes oppførsel, og hendelsen ble rapportert. Da skal flere av politifolkene ha blitt kalt hjem fra Kabul.

Verken kontingentsjefen, UD eller Politidirektoratet ville kommentere Guttormsens påstander fordi de framkom under en pågående rettssak, skriver BT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere