- Norske soldater gjorde rett

– De norske soldatene i Kosovo har opptrådt helt riktig, og de har regjeringens fulle støtte, sier forsvarsminister Kristin Krohn Devold etter at norske soldater onsdag skjøt og drepte en albaner i Kosovo.

Om hendelsen onsdag sier statsråden videre at de norske soldatene handlet i nødverge da en bil med en albaner kjørte rett mot ei gruppe soldater, som er i landet for å beskytte sivile.

– I slike situasjoner er det nødvergeregelen som gjelder, og da skal det skytes, sier Krohn Devold (H) til TV 2.

I alt 250 norske soldater var innblandet i sammenstøtene mellom serbere og albanere i Kosovo onsdag. Om lag 20 av dem ble lettere skadd.

Torsdag ble det klart at det skal sendes 1.000 nye NATO-soldater til Kosovo, og forsvarsministeren utelukker ikke at flere norske soldater kan bli beordret til landet.

Også sjefen ved Fellesoperativt Hovedkvarter i Stavanger, generalløytnant Thorstein Skiaker, sier at de norske soldatene utfører sitt oppdrag i Kosovo på en meget god måte. Soldatene har opptrådt meget profesjonelt, mener Skiaker.

Torsdag var det roligere i Kosovo og ingen sammenstøt og opptøyer slik som onsdag.

– Men situasjonen er fortsatt spent, sier informasjonsrådgiver Grethe Skundberg ved Fellesoperativt Hovedkvarter i Stavanger.

Fra det svenske forsvaret meldes det at norske tropper ved 14-tiden måtte skyte varslingsskudd da 200 personer kom gående på hovedveien som leder til hovedstaden Pristina. Da varslingsskuddene ble avfyrt, snudde de 200 personene, melder det svenske telegrambyrået TT.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.