RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FÅR NYTT RÅD: Petter Northug gjorde det tidlig klart at han ønsker en tilståelsesdom. Nå får han et annet råd.
FÅR NYTT RÅD: Petter Northug gjorde det tidlig klart at han ønsker en tilståelsesdom. Nå får han et annet råd. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

- Northug kan få strengere straff

Jussprofessor Alf Petter Høgberg fraråder Petter Northug en tilståelsesdom.

Kort tid etter at Northug ble kjent med tiltalebeslutningen etter fyllekjøringen i vår, slo langrennsstjernen fast at han ønsker en tilståelsessak og er beredt på å ta straffen han blir idømt, skriver Adresseavisen

Kanskje ikke så lurt ifølge Høgberg, som er professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

– Det vil være dumt av ham å gå for en tilståelsesdom. Da frykter jeg at han kan bli dømt strengere, for tiltalen inneholder antakelig en del feil. At han tilstår de faktiske forhold, er ikke det samme som å innrømme straffskyld etter paragrafene statsadvokaten benytter.

Høgberg mener det er hevet over enhver tvil at Northug får ubetinget fengselsstraff. Men han tror trønderen kan få strafferabatt fordi han er skiløper.

– Det må tas hensyn til om han kan trene som vanlig. Northug er i en helt annen sårbar situasjon ut fra det livet han har valgt å leve. Man må se på hvordan straffen rammer ham, sier Høgberg til Adresseavisen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere