RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- NRK er på vidda

Sist oppdatert:
I kveld avslører NRK at stabssjef Schjøtt-Pedersen ved Statsministerens kontor lekket OL-nyheter til avisa Nordlys. - NRK er på vidda, svarer Nordlys-redaktøren.

Det er i programserien Bak lukkede dører på NRK 1 klokken 21.30 tirsdag, at avsløringen kommer: Stabssjef Karl Eirik Schjøtt-Pedersen skal ha lekket nyheten om at idrettsstyret 30. mars i fjor gikk inn for Tromsø som norsk søkerby for Vinter-OL i 2018. Dette skal ha skjedd til Nordlys-redaktør Hans Kr. Amundsen - før dette ble offentliggjort på en pressekonferanse.

- Våre mikrofoner fanget opp at en journalist sa at dette hadde skjedd. Men vi har fått det bekreftet fra andre kilder også. Ellers hadde ikke påstanden kommet med i programmet, sier programansvarlig Marit Higraff til Nettavisen.

Dette er artikkelen Nordlys publiserte. Nettavisen kunne samme dag viderbringe at Nordlys hadde fått en god lekkasje .

- Ikke riktig
Statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har vinterferie, men tar seg likevel tid til å dementere NRKs påstand om lekkasje.

- Det er ikke riktig at jeg er kilden til Nordlys-saken. Det kan Hans Kr. Amundsen bekrefte. Mitt problem er at jeg fremstår som kilden i programmet, men det var altså ikke meg, sier Schjøtt-Pedersen til Nettavisen.

Schjøtt-Pedersen sier at han rett og slett ikke var orientert om idrettsstyrets beslutning før idrettsstyret gikk offentlig ut med avgjørelsen.

- Det er mulig jeg visste det et par minutter før pressekonferansen, men jeg kunne ikke ha vært Nordlys-kilden. For øvrig vet enhver journalist som kjenner meg at jeg ikke lekker. Det er en relativt udramatisk sak, men vi kommer til å dementere saken på Statsministerens kontor sine hjemmesider, sier han.

- På vidda
Sjefredaktør i Nordlys, Hans Kr. Amundsen, avfeier påstanden om statsministerens stabssjef var hans OL-kilde.

- NRK er på vidda og på tyttebærtur, eller så lyver de for å tildekke sjuskejournalistikk. Vanligvis diskuterer ikke journalister og redaktører sine kilder offentlig, men her gis det feilaktig et inntrykk av at jeg lekker mine kilder rundt om. Derfor gjør jeg et unntak og avkrefter med dette at Karl Eirik Schjøtt-Pedersen var kilden min. NRK tar feil, sier Amundsen til Nettavisen

- Kan du bevise det?

- Selvfølgelig ikke, svarer Amundsen.

Han sier at han ikke vil forfølge saken overfor NRK og at han gleder seg til å se programmet i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere