*Nettavisen* Nyheter.

- Ny nordtrønder har sluttet seg til Islamsk stat

En ny nordtrøndersk mann i 30-årene skal ha konvertert til islam og reist til Syria for å krige sammen med opprørsgruppen IS, melder Trønder-Avisa.

Ifølge folk som kjenner mannen, er det ikke direkte overraskende at han har sluttet seg til IS og at han nå kriger i Syria.

– Egentlig forundrer det meg ikke så veldig mye, sier en tidligere arbeidsgiver, som hadde mannen i 30-årene i arbeid i perioder for noen år siden til Trønder-Avisa.

Han beskriver mannen som litt asosial og en som ikke hadde kontakt med så mange andre. Siden de arbeidet sammen, har de vært venner på Facebook, og der har den tidligere arbeidsgiveren sett at han ble fokusert på islam og at det virket som om mannen ble stående mer og mer utenfor samfunnet.

I desember i fjor la mannen ut en tale av IS-sjefen Abu Bakr al-Baghdadi, ifølge VG. Kort tid etter skal han ha reist til Syria og sluttet seg til terrorgruppen.

Etter at han la ut YouTube-hyllesten på sin Facebook-side, ble han spurt av en venn om han skulle dra til Syria snart.

– Subhan Allah, svarer han, noe som kan oversettes til «Ære være Allah». Facebookdialogen skal senere ha blitt slettet.

Ifølge VG skal det ha vært noe kontakt mellom 31-åringen og Levanger-paret som dro til Syria tidligere på høsten 2014. Sist fredag ble det kjent at mannen i forholdet, en 27-åring, skal ha omkommet i kamphandlinger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag