RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Offer bør møte voldtektsmannen

(ILLUSTRASJONSFOTO)
Sist oppdatert:
Flere norske juridiske eksperter mener man bør utrede en ordning med at voldtektsofre får møte gjerningsmannen ansikt til ansikt i en slags forliksmekling.

I Danmark jobber flere politikere nå for å innføre en slik ordning, skriver Aftenposten.

Noe av bakgrunnen for forslaget, er at de aller fleste voldtekter skjer mellom to personer som kjenner hverandre fra før og som sannsynligvis vil treffes igjen. Ifølge det danske forslaget skal gjerningsmenn som stiller opp på slikt, og som samtidig bidrar til å hjelpe kvinnen med å bearbeide hendelsen, kunne slippe unna med lavere straff.

- Dette er en utmerket idé, hvis fornærmede ønsker det. Å gi offeret en medvirkning på denne måten, kan være vel så helende som en straffesak som begynner flere år etter hendelsen, sier professorstipendiat Anne Robberstad ved Universitetet i Oslo til Aftenposten.

Leder av det nye utvalget som skal utrede en styrking av offerets rettigheter i norske straffesaker, lagdommer Regine Ramm Bjerke, mener utvalget bør drøfte slik mekling når det har sitt første møte i august.

Det mener også advokat Harald Stabell.

- Vi bør være åpne for nye og utradisjonelle løsninger. Samtidig er det viktig å understreke at dette ikke skal være noen nedkriminalisering av voldtekt, sier Stabell til avisa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere