RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- OK å rive Holmenkollen

Sist oppdatert:
Riksantikvaren er villig til å godta riving av Holmenkollbakken for at Oslo skal kunne arrangere ski-VM i 2011.

Det internasjonale skiforbundet har satt som krav at Oslo må få en ny hoppbakke hvis byen skal være vert for ski-VM i 2011. Oslo kommune, som eier Holmenkollen-anlegget, har nå satt ned en prosjektgruppe for å finne ut hva som må til. Å rive og bygge nytt tårn er ett alternativ, melder NRK Østlandssendingen.

Riksantikvar Nils Marstein er villig til å godta riving for at Oslo skal kunne møte idrettens krav til hoppanlegg.

- Vi sier ikke at det bare er å rive Holmenkollbakken, men hvis det er idrettsfaglige grunner til å bygge om eller bygge nytt, så vil vi akseptere det, sier Marstein til TV 2 Nettavisen.

Riksantikvaren mener det er viktigere å bevare idrettstradisjonene som knytter seg til Holmenkollen enn selve det fysiske anlegget slik det står i dag. Derfor er det ikke aktuelt med noe fredning av Holmenkollbakken.

- Det kan godt bygges nytt, men et nytt anlegg må ha høy arkitektonisk kvalitet og fortsatt være et landemerke, sier Marstein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere