RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ok om Toril blir valgt inn

Sist oppdatert:
Fabian Stang (H) vil støtte Toril Fiskerstrand om hun blir valgt inn i bystyret i Oslo - til tross for rasismeskandalen.

(iOslo.no) - Toril Fiskerstrand står på ukumulert plass, så jeg tror ikke hun vil bli valgt inn i bystyret. Men hvis hun blir valgt, vil jeg være positiv. Da skal vi sørge for at hun får jobbe med slike spørsmål på en positiv måte, så hun ikke tuller en gang til, sier Fabian Stang til iOslo.no.

Han understreker likevel at han tar klar avstand fra Fiskerstrands uttalelser.

Krystallklar
- Jeg er og har vært krystallklar på at ingen skal stigmatiseres på grunn av sin hudfarge, rase, religion, kjønn eller legning. Det har jeg vært, og det skal jeg være, for all fremtid. Dette er overhodet ikke mitt eller partiets syn, påpeker ordførerkandidaten.

Stang kjenner seg heller ikke igjen i Fiskerstrands uttalelser. Han sier han aldri har hørt eller opplevd noe liknende fra henne.

- Har NRK lurt henne?

- Det er mulig, men det er ingen unnskyldning.

- Ikke uredelig
- Men har de oppført seg uredelig?

- Nei, det er helt underordnet i såfall, sier Stang.

Han tror imidlertid ikke at partiet vil ta skade av situasjonen så tett opp til valget.

- Det er veldig leit, men samtidig er det en ny mulighet for oss til å få fram at partiet er så krystallklar på dette området. Nå får vi enda en ny måte til å presentere det. Vi må se det positive i situasjonen selv når det går imot oss, sier Stang.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere