RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Oljearbeidere giftplaget

Sist oppdatert:
Tidligere nordsjøarbeidere i Ekofisk-feltet har alvorlige helseplager. 31 har dødd, 59 er giftskadd.

Advokat Kjell Inge Ambjørnsdalen sitter med 57 yrkesskadesaker han skal fremme på vegne av tidligere nordsjøarbeidere. Totalt kjenner advokaten til 90 tilfeller av yrkesskader blant tidligere oljearbeidere i Ekofisk-feltet, skriver Dagbladet. 31 er døde, 59 har fått giftskader.

- Jeg har vanskelig for å tro at Ekofisk er eneste felt i Nordsjøen som har arbeidstakere med disse skadetypene, sier Ambjørnsdalen til Dagbladet.

De rammede mener de har blitt invalidisert etter å ha vært utsatt for giftige kjemikalier i forbindelse med arbeidet i Nordsjøen.

Selskapet ConocoPhillips fikk ifølge Dagbladet skarp kritikk fra Petroleumstilsynet etter en kontroll av selskapets arbeidsmiljøstyring i fjor. Phillips var en av pionerene på norsk sokkel.

- Det er kjent for oss at en del tidligere og nåværende ansatte i ConocoPhillips forsøker å finne ut om plager og symptomer de har kan relateres til arbeidssituasjonen deres, sier pressetalsmann Kurt R. Michelsen i ConocoPhillips til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere