- Omtanken varmer

Ukjente personer ringer og støtter Adam (8) og faren hans som blir terrorisert med hakekors og drapstrusler.

(iOslo.no) I helgen skrev iOslo.no om åtte år gamle Adam som er vettskremt av hakekors og rasistiske meldinger som er skriblet på veggene utenfor leiligheten hans på Bislett. Gjennom helgen har faren Ibrahim Salem Mohammad (30) fått flere telefoner fra ukjente mennesker.

I dag skal Adam og faren også fortelle sin historie i Kanal 24.

Foto: Bjørn Carlsen

Drapstrusler
- Jeg fikk flere telefoner fra ukjente mennesker i helgen. Det er kjempebra med positive tilbakemeldinger. For meg er ikke saken så ille, men for et lite barn er det alvorlig, sier han til iOslo.no.

Gjennom seks år - rundt 20 ganger, er det blitt tagget hakekors og rasistiske meldinger på veggene deres i Welhavens gate. Innvandrernavn blir strøket fra postkassene - med beskjeden «go home».

- Men det er første gangen de har skrevet «drep muslimer», forteller 30-åringen - noe som virkelig skremte hans åtte år gamle sønn Adam.

Han spurte nemlig faren sin om de nå kom til å bli drept.

Vil ha nye dører
Det er Oslos kommunes eiendomsselskap Boligbygg som eier leilighetene i Welhavens gate. Mohammad mener dørene må byttes ut inn til leilighetene, for å holde folk ute.

- Jeg har bedt om det gjentatte ganger, men Boligbygg har sagt at det koster for mye penger, og sender isteden en reparatør. Det hjelper ikke, mener han.

Men nå lover direktør Amund Alm i Boligbygg at beboerne i Welhavens gate blir hørt.

Foto: Bjørn Carlsen

- Dørene skal byttes. Vi snakket om det i forrige uke. Vi prøver å reparere så lenge det går for å strekke pengene, men når det blir så ødelagt, må vi bytte ut, sier han.

Mandag ettermiddag tok han selv turen bort for å se på de rasistiske meldingene.

- Vi liker ikke det som skjer der. Vi har malt over hakekors der inne mange ganger, sier Alm.

- Direkte trusler
Henrik Lunde, leder for Antirasistisk Senter, tror det blir vanskelig for politiet å finne ut hvem som står bak. De har vært på stedet og fotografert skribleriene.

- Det blir nok bare en registrering. Det er godt mulig det ikke blir noe ut av saken, men han bør fortsette å anmelde dette, sier Lunde til iOslo.no.

Også SOS Rasisme er skremt over truslene.

- Det er faktisk veldig skremmende. Det er tydelig at det er rettet direkte mot personer i denne oppgangen. Det er kjempesynd at det skjer sånt, spesielt i Oslo – hvor det har vært lite sånt, sier Nasim Ahzami i SOS Rasisme.

Også hun tviler på at politiet klarer å finne gjerningspersonene.

- Men jeg håper virkelig de gjør sitt beste, for å finne ut av det, sier hun.

Les flere saker fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag