RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Oslo er ingen farlig by

I løpet av en uke er to personer skutt og drept på åpen gate i Oslo. Politiet mener det ikke er farlig for privatpersoner å ferdes i hovedstaden.

Tidlig tirsdag morgen ble 23 år gamle Quoc Hong Nguyen og en 22 år gammel mann av pakistansk opprinnelse skutt ned med et håndvåpen på åpen gate på Sandaker. 23-åringen døde av skadene. Natt til lørdag ble en 29 år gammel mann skutt og drept på Skillebekk i Oslo, også han med et håndvåpen.

- Rammer ikke tilfeldige
Politiet kan med stor sikkerhet si at drapet på Skillebekk ikke har noe med Sandakerdrapet å gjøre.

Politioverbetjenten understreker også at folk ikke trenger å være bekymret for å ferdes i Oslo selv om det har skjedd to drap i hovedstaden på kort tid.

- Dette er ikke drap som rammer tilfeldige mennesker, men noe som er tilknyttet spesielle kriminelle miljø. De har også skjedd på en tid av døgnet som er lite trafikkert av andre mennesker. Og det er av den grunn et mye sikrere tidspunkt og mindre risiko i forhold til forbipasserende, sier han.

Uregistrerte våpen
Ifølge tall fra Justisdepartementet finnes det om lag 500.000 uregistrerte haglgevær i norske hjem, våpen som ble ervervet før registreringsplikten av hagler ble innført i 1990.

I tillegg regner departementet med at det befinner seg om lag 75.000 andre uregistrerte våpen rundt om i landet. Tallene er basert på en kartlegging gjort i 2000.

Kripos-statistikken viser at 11 av de 43 drapene som skjedde i fjor, ble begått med skytevåpen. Like mange drap ble begått med kniv.

Politiet kan også kontrollere forvaltningen av et våpen hos dem som er registrert.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere