*Nettavisen* Nyheter.

- Oslo SV vil legge forslag om hijab-forbud dødt

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Store deler av Sosialistisk Venstreparti i Oslo mobiliserer for å få lagt forslaget om hijab-forbud dødt på Oslo SVs årsmøte i helgen.

05.03.10 06:14

Oslo SVs gruppeleder i bystyret, Knut Even Lindsjørn, stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry og en rekke av Oslo SVs lokallag vil stå sammen for å avvise forslaget fra fylkesstyret i SV om at man vil vurdere et forbud mot hijab i barneskolen.

- Dette skal vi vinne, sier Chaudhry til Dagsavisen.

Chaudhry avviser at partileder Kristin Halvorsen har bidratt til forvirring om partiets integreringspolitikk.

- Kristin har vært krystallklar. Hun liker ikke at små barn bruker hijab i skolen, men hun vil ikke forby det. Kan det bli klarere enn det? spør Chaudhry.

Chaudhry mener et forbud vil bryte med venstresidens liberale tenkning, øke polariseringen og ta fokuset bort fra jobben med å sørge for best mulig inkludering og integrering.

Men Randi Røvik, som er medlem av SVs fylkesstyre i Oslo, mener forslaget om forbud er riktig.

- Jeg ønsker meg et sekulært samfunn og synes ikke religiøse plagg hører hjemme verken i domstolen, i politiet eller i skolen. Jeg mener vi bør kunne ta debatten ut fra et likestillingsperspektiv og innse at bruk av hijab faktisk er uttrykk for ønske om kontroll over jenter og kvinner, sier Røvik. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.