RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Oslo tinghus er full av løgn

(Foto: Scanpix)
Intet sted i dette landet lyves det mer enn i Oslo tinghus, mener advokat Cato Schiøtz. Og han snakker ikke om dem på tiltalebenken.

Kjendisadvokaten langer i Dagbladet ut mot sine kollegaer - advokatstanden, politi og påtalemakt og dommere. De mannlige kollegaene er verst, hevder Schiøtz.

- Vinnerkulturen har blitt sterkere. Advokatene gjør mer for klienten, og man går i større grad over grenser for å vinne. [¿] Det finnes ikke noe bygg i dette landet der det lyves mer enn i Oslo tinghus, sier advokat Cato Schiøtz til Dagbladet.

Schiøtz har selv opplevd at motparten har unnlatt å legge frem viktige dokumenter og benekter at de eksisterer.

Han mener mange advokaters ønske om å vinne sakene sine gjør at de blir selektiv med sakens opplysninger. I tillegg er ikke alltid advokater flinke til å oppfordre en part til å fortelle den fulle sannheten og forbereder ikke partene på en nøytral måte. Han hevder at dette forekommer både i sivile og strafferettslige saker. Og dommerne reagerer ikke med rettergangsbot når de avdekker løgn.

Den frittalende advokaten får i Dagbladet støtte i sin kritikk både fra Bjørn Solbakken, leder i Dommerforeningen, høyesterettsjustitiarius Tore Schei og leder for Statsadvokatenes forening, Erik Førde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere