*Nettavisen* Nyheter.

- Overfalt i vaskekjeller

Mens kvinnen var i den felles vaskekjelleren for å hente klesvasken, skal en 59 år gammel mann ha lusket seg inn og forsøkt å voldta henne.

25.01.06 09:49

Konstituerte statsadvokat Arild Oma tok like før jul ut tiltale mot 59-åringen. Samtidig blir det krevd oppreising til den fornærmede kvinnen, når rettssaken skal opp for Bergen tingrett i mai.

Gikk for å hente klær
Kvinnen hevder hun traff 59-åringen på en fest i en av naboleilighetene i bygningen i juni 2005. Før hun kom på festen, hadde hun og samboeren vært på byen og ville avslutte kvelden på naboens fest. I løpet av natten gikk hun ned i kjelleren for hente klesvasken.

Den tiltalte 59-åringen skal da ha fulgt etter henne ned på vaskerommet.

Hoppet på henne
Mens kvinnen samlet sammen tøyet, skal mannen plutselig ha overfalt henne og skubbet henne bakover mot vaskemaskinen. Ifølge tiltalen skal han ha gitt klart uttrykk for at han ønsket sex med henne. Deretter skal han ha begynt å antaste henne og forsøkt å ta av henne klærne, samtidig som hun skal ha gjort kraftig motstand. Basketaket endte på gulvet hvor han angivelig forsøkte å voldta henne.

Men kvinnen kom seg løs før han fikk fullbyrdet, og flyktet til sin egen leilighet. Der fortalte hun sin samboer om det angivelige angrepet.

- Forhåndsprovokasjon
Samboeren ble da rasende og løp ut for å finne 59-åringen. Ifølge samboerens forsvarer, Gisle Didriksen, skal 58-åringen i mellomtiden ha falt og slått seg kraftig. Da samboeren fant ham, gikk han til angrep på ham med knyttnevene og banket ham kraftig opp. Han er tiltalt for legemsbeskadigelse mot 59-åringen, og møter i samme rettssak.

- Vi vil peke på at det var en betydelig forhåndsprovokasjon da min klient gikk til angrep. Han erkjenner straffskyld for å ha slått ham, men ikke for skadene mannen pådro seg i fallet før slåsskampen, sier Didriksen.

59-åringen hevder seg uskyldig tiltalt i saken og stiller seg uforstående til kvinnens historie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.