RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VIKTIGE SAKER: Kaja Hegg i Redd Barna jobber med å forebygge seksuelle overgrep av barn på nett.
VIKTIGE SAKER: Kaja Hegg i Redd Barna jobber med å forebygge seksuelle overgrep av barn på nett.

- Overgripere har ofte flere ofre

Sist oppdatert:
Redd Barna reagerer kraftig på at politiet ikke startet etterforskning av overgrep på nett.

- Det burde gått av en varsellampe, sier Kaja Hegg i Redd Barna.

Ett år tok det fra 34-åringen ble anmeldt for seksuelle overgrep mot en 13-åring, til politiet startet etterforskning.

På det ene året hadde han misbrukt 63 jenter på nett. Etterforskningen avdekket også fire andre personer. Noen av dem hadde misbrukt sine egne spedbarn.

Les: Politiet overså anmeldelse Imens forgrep mannen seg på 63 jenter

Dette kom fram under rettssaken mot fem personer i Drammen tingrett. De fem er siktet for overgrep mot en rekke barn og unge.

Viktig å ta sakene hurtig
Den ene av de fem - en 34 år gammel mann fra Romerike - ble anmeldt for overgrep i mars 2012. Foreldrene til en 13 år gammel jente hadde oppdaget at mannen lurte datteren deres til å vise seg lettkledd foran webkamera.

- Varsellampene bør blinke når man har dokumentasjon på at en person har vært aktiv på nett, sier Kaja Hegg i Redd Barna.

NETTVERK: 34-åringen er én av fem tiltalte i en større overgrepssak som har gått i Drammen tingrett denne våren. Mannen tok opp video av unge jenter og delte videoene med de andre i nettverket.

Hun jobber med forebygging av seksuelle overgrep mot barn i Redd Barna. Hegg mener det er svært viktig at politiet har kompetanse og ressurser til å følge opp disse sakene hurtig. Spesielt fordi én slik sak gjerne kan avdekke flere overgrep.

Har ofte mange ofre
Hun sier at det er svært vanlig at overgripere på nett har kontakt med mange ofre, og at de også har kontakt med andre overgripere.

- Disse menneskene nøyer seg ikke med et eller to ofre. De har mange barn de holder på med samtidig. Kontaktarenaene på nett er grenseløse, og det er aktivitet der døgnet rundt. De kan komme i kontakt med tusenvis av barn, sier Hegg.

Det var Oslo politidistrikt som mottok anmeldelsen i mars 2012. Etterforskning startet først når saken ble overført til Romerike politidistrikt i mars 2013

Informasjonsrådgiver Jørn-Kristian Jørgensen ved Oslo politidistrikt sier til Nettavisen at Oslo politidistrikt nå jobber med å gi svar på hva som har skjedd i denne saken.

- Vi klarer ikke å gi svar før onsdag ettermiddag eller torsdag. Den som kan svare på dette er opptatt i en øvelse, sier Jørgensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere