RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Overgriperen døddrukken

Foto: Politiet
Sist oppdatert:
Visepolitimester John Nilsen i Bergen er overrasket over at voldtekten i fyllearresten i det hele tatt kunne skje. - Begge var døddrukne da de kom inn.

I forskriften til Hordaland politidistrikt heter det at det skal utføres inspeksjon i drukkenskapsarresten minst en gang i halvtimen. Det skal også vurderes om det er behov for hyppigere inspeksjon.

Likevel ble en mann lørdag voldtatt i cellen.

- Har fulgt rutinene
- Så langt jeg kan se så har rutinene vi har, blitt fulgt, sier visepolitimester John Nilsen til iBergen.no.

I Bergen sentralarrest var det nesten 1900 innom fyllearresten i fjor. Det er også årsaken til at det blir lagt to personer på samme celle.

- Vi har en lovpålagt plikt å ta vare på folk som er ute av stand til å ta vare på seg selv. Når vi da bare har elleve celler så kommer vi i et dillemma, sier Nilsen som legger til at dupliseringsmetoden har blitt brukt i Bergen siden 60-tallet.

- Og vi har ikke hatt noen alvorlige episoder på disse årene, påpeker Nilsen.

- Hvem blir lagt på samme celle?

- Vi tar en konkret vurdering om det er hensiktsmessig å legge to og to på samme celle. Da tar vi utgangspunkt i om vedkommende har en utagerende historikk, er voldelig eller om det foreligger domfellelser for sedlighetssaker. Ut i fra disse kriteriene tar vi en vurdering.

- Hva med de to som delte celle i helgen?

- Begge var det vi kan kalle døddrukne da de kom inn, og formålet blir da avrusning. De var begge kjente av oss, og det har ikke vært noen problemer med dem tidligere. Derfor var vi overrasket da dette skjedde. Skulle aldri trodd at de hadde mulighet til å bli utagerende, sier Nilsen.

Det er nå besluttet at seksjon for arrest og fremstilling skal gå gjennom rutinene som blir brukt i drukkenskapsarresten i Hordaland politidistrikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere