- Overtramp av VG

Foto: Dani Cardona (Scanpix/Reuters)

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Kronprins Haakon slår tilbake mot VG, og mener onsdagens oppslag var et overtramp mot ham og kronprinsesse Mette-Marit.

20.08.03 22:30

- For oss er det viktigste å uttrykke at VG gjorde et overtramp i dag, sa kronprins Haakon til NRK Dagsrevyen onsdag kveld.

På oppdrag fra VG har opinionsbyrået Omnijet laget en undersøkelse om folkets oppfatning av forholdet mellom kronprinsesse Mette-Marit og faren, Sven O. Høiby.

I undersøkelsen sier 49 prosent av de spurte at kronprinsessen bør gjenoppta kontakten med sin far. 914 personer svarte på undersøkelsen, som var avisens hovedoppslag onsdag.

Beklaget

Både pressekolleger og andre rettet kraftig kritikk mot oppslaget i Norges største avis. Etterpå beklaget politisk redaktør Olav Versto oppslaget, og sa saken ikke skulle vært slått opp.

- En del av disse beskrivelsene av private forhold på den måten opplever vi som uakseptabelt. Å dra inn 3. personer og bruke oss for å skape medieoppslag til stadighet bør mediene vise aktsomhet med. Og vi håper mediene kan vise aktsomhet i private forhold.

- Uheldig utvikling

Kronprinsen bekrefter at oppslaget oppleves som belastende.

- Vi setter pris på at VG beklager oppslaget. Likevel er det viktig å fokusere på at dette er en uheldig utvikling, svarer kronprins Haakon.

Han svarer lattermildt at oppslaget nok ikke har forstyrret kronprinsesse Mette-Marits graviditet.

- Men kanskje det har forstyrret eksamensforberedelsene mine, sier Haakon.

Grafsing

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk presseforbund kaller VGs oppslag "smakløs grafsing".

- Oppslaget representerer en invasjon i det private rom, kommenterer Kokkvold overfor NRK.

Han sier kronprinsparet må regne med offentlig interesse, og at de kongeliges private sfære er mindre enn andre i norsk offentlighet.

- Men de har rett på et privat rom. Det er smakløst å grafse i forhold mellom en datter og en far, sier Kokkvold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.