*Nettavisen* Nyheter.

- På gangen da respiratoren ble slått av

Foto: (TV 2)

Julaften for to år siden ble foreldrene til to år gamle Sindre sendt på gangen, og det mens legene koblet fra respiratoren uten samtykke fra familien.

19.01.06 22:01

Sindre var en blid og nysgjerrig liten gutt. Men han manglet en hjerteklaff da han ble født.

Etter to og et halvt år med til tider smertefull behandling ble han lagt i respirator på Rikshospitalet på grunn av hjerneblødning.

På julaften 2004 ble foreldrene sendt på gangen og respiratoren koblet fra uten at de ga tillatelse.

- De koblet ham fra uten å spørre oss. To og et halvt år og så skal han plutselig dø uten at vi var til stede. Det var veldig tøft sier faren til Sindre, Luxsacumar Sivakanesar, til TV 2 Nyhetene.

Rikshospitalet er anmeldt for feilbehandling, uriktige vurderinger i flere faser, feil medisinering, livstruende overdosering av kalium og dokumentasjonsforfalskning. Politiet i Oslo skal etterforske saken.

- Hvis det viser seg at det er det minste hold i dette, så er det en skandale av betydelige dimensjoner, sier foreldrenes advokat, Per Flatabø.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (TV 2)

Han tror legene ved Rikshospitalet kan ha følt seg overprøvd av Sindres foreldre fordi de har faglig bakgrunn. Begge er både forskere og kjemiingeniører.

Faren til Sindre sier at han aldri kan få sønnen sin tilbake, men at han håper han kan hindre at andre skal oppleve det sammen.

- Jeg får aldri Sindre tilbake. Han er død. Men jeg kan redde barn og andre foreldre fra å gjennomgå det samme. Det er i mitt mål, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag