*Nettavisen* Nyheter.

- Pasienter dør av medisinmangel

En lege i Haugesund fortviler over at medisinene han skriver ut til sine pasienter er mangelvare hos apotekene. - Pasienter har dødd fordi preparater har vært umulig å skaffe, sier han.

19.12.05 09:17

Statens legemiddelverk ser svært alvorlig på opplysningene. I høst har flere legemiddelprodusenter hatt usedvanlig store problemer med leveransene til apotekene, melder NRK.

- Det er forferdelig frustrerende. Når jeg skriver ut medisiner, sier jeg til pasientene at dette nærmest er som en Lotto-kupong. Jeg skriver ut det du skal ha, men det er slett ikke sikkert at det lar seg skaffe. Jeg har hatt pasienter som har dødd fordi preparatene ikke har vært til å skaffe, sier lege Svein Gisle Apeland i Haugesund til NRK.

Avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens legemiddelverk sier at l egemiddelverket innfører nå varslingsplikt for legemiddelprodusentene. De må melde fra dersom de ikke klarer å levere medisinene. Samtidig er det krav om at apotekene skal være i stand til å skaffe et hvilket som helst av de flere tusen legemidlene i Legemiddelhåndboka i løpet av 24 timer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag