RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pass opp for «kaoskameratene»

Avtroppende Høyre-leder Jan Petersen advarer sine partifeller mot å undervurdere en rød-grønn allianse av Arbeiderpartiet, SV og Sp.

Selv om partiene krangler så busta fyker, kan de gjøre det skarpt i valget neste år.

- All kranglingen mellom Stoltenberg, Halvorsen og Haga har gitt dem navnet kaoskameratene. De sier de vil ha regjeringssamarbeid, mens de i neste øyeblikk fyker løs på hverandre om industripolitikk, miljø, energi, Europa-politikk, NATO og EØS, sa avtroppende Høyre-leder Jan Petersen på talerstolen under partiets landsmøte i Oslo fredag.

Advarer
Petersen talte til en lydhør og ytterst velvillig innstilt forsamling av delegater. Han minnet dem om at den rød-grønne alliansen, som foreløpig kanskje ikke er særlig fasttømret, kan utgjøre en alvorlig utfordring.

- Det er ingen tvil om at kaoskameratene vil endre den politiske kursen på område etter område. Jeg tror frontene fram mot valget i 2005 blir klare og tydelige. Men hva blir egentlig kursen til venstresiden, utfordret Petersen.

Skatt og skole
Partilederen tok forsamlingen med på en reise gjennom Høyres to kjerneområder, skatt og skole. Dette var det forrige valgets slagord, et enkelt og konsist ordspill som partiet vant stort på. Petersen mener løftene langt på vei er innfridd.

- Venstresiden har aldri fortstått hvorfor skattelettelser er viktig. De faller alltid for fristelsen til å bevilge seg flere goder. Og de blir alltid moralsk forarget over ikke å kunne nappe sedlene ut av folks lommebøker. Men, kjære venner, bordet er dekket. Det er klart for et klassisk og beinhardt skatteoppgjør mellom høyre- og venstresiden. Det blir tøft! Det blir hardt! Men vi skal slå dem!

Og applausen ville ingen ende ta.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere