RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Passasjer drepte Mahmed

Foto: Politiet
Sist oppdatert:
Talsmann for det somaliske miljøet og kompis av Mahmed Jamal Shirwac (46), tror seksbarnsfaren ble drept av en passasjer. Kripos er nå koblet inn i saken.

Natt til lørdag ble Mahmed Jamal Shirwac (46) brutalt henrettet med fem skudd fra kloss hold i sin bil i Ringvålveien på Heimdal i Trondheim.

- Jeg tror han ble drept av passasjeren som skal ha sittet på, sier talsmann for det somaliske miljøet i Trondheim, Ahmed Mohamed Dirshe, til Nettavisen.

Les mer: Drapsoffer hadde passasjer

- Ikke pirattaxi
Dirshe kjente Shirwac godt, og forteller at de to var kompiser.

Ifølge adressa.no skal den drepte ha vært godt kjent i pirattaximiljøet, men Dirshe tror ikke passasjeren natt til lørdag var pirattaxikunde.

- Jeg vet ikke hva slags forhold han hadde til denne passasjeren, men tror ikke Mahmed kjørte pirattaxi, sier han.

Dirshe har vanskelig for å se hvorfor Shirwac ble drept.

Kan det være et rasistisk motiv?

- Det vet jeg ikke noe om, men foreløpig er det ikke noe som tyder på det, sier han.

Etterforskningsleder Terje Lunde ved Sentrum politistasjon i Trondheim sier til Adresseavisen at det ikke finnes noen klare tegn på at Shirwac ble skutt og ranet for penger han måtte ha fått i forbindelse med pirattaxivirksomhet.

Reagerer på bilder
Flere medier har trykket bilder av Shirwac.

- Døtrene hans tar dette tungt, sier Dirshe.

Han forteller at familien føler det som en ekstra belastning å se sin far og ektemann på avisforsidene, og ber om forståelse for at de trenger tid for å sørge i fred.

Les også: Politi sjokkert over drapet

Et vitne skal ha satt seg i Shirwacs cirka klokken 01.00 i Søndre gate, utenfor Narvesen på Lilletorget. Vedkommende beskrives som cirka to meter høy og mellom 35 og 40 år gammel, opplyser politiet i en pressemelding.

Mannen skal ha en kraftig kroppsbygning, svart, bølget hår og være lys i huden. Han har muligens bart. Han skal ha vært pent kledt i blå bukse og en lys kortermet skjorte eller genser.

- Det er svært viktig for den videre etterforskningen at vedkommende melder seg for politiet, sier etterforskningsleder Terje Lunde.

Et vitne annet vitne skal ha observert en grønn John Deere-traktor mellom 01.00 og 01.30 natt til lørdag som kjørte på Ringvålveien. Politiet ønsker å komme i kontakt med føreren av denne traktoren.

God støtte
Familien til 46-åringen tar naturlig nok tapet tungt, men får god støtte fra miljøet.

- Venner og kjente, og familien selv tar vare på hverandre for å komme seg gjennom dette, forteller Dirshe.

Mange i det somaliske miljøet kjente Shirwac, og han var godt likt.

- Vi har fått beskjed av politiet om at alle som kjente Mamhed må ta kontakt og gi informasjon til politiet om hvordan de kjente ham og så videre, sier Dirshe.

Han tror politiet gjør hva de kan for å få ta drapsmannen, og håper på en rask avklaring i saken.

Etterforskere fra Kripos er ankommet Trondheim for å bistå politiet i saken, opplyser informasjonsrådgiver i Sør-Trøndelag politidistrikt overfor Nettavisen mandag ettermiddag.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere