Gå til sidens hovedinnhold

- Pastor brukte u-hjelp på sex

En tidligere pinsepastor i hjelpeorganisasjonen Norsk Barnehjelp skal ha byttet klær mot seksuelle tjenester, hevder en anonym kilde i intervju med Dagbladet.

De tre siste årene har organisasjonen Norsk Barnehjelp fått over 1,3 millioner kroner fra det offentlige. I løpet av 2006 fikk organisasjonen 580.000 kroner.

Ifølge en tidligere leder ved Nairobi-kontoret har den anklagete gitt bort klær og gaver, som skulle være til fattige barn, til de som gir ham seksuelle tjenester.

- Vedkommende (navn fjernet, red anm) kan ikke kalle seg en humanitærarbeider. Denne mannen kommer til Afrika og gir bort klær og gaver, som skulle være til fattige barn, til de som gir ham seksuelle tjenester, sier den tidligere lederen, som ønsker å være anonym.

En ansatt ved kontoret forteller at hun fikk et konkret «tilbud».

- (...) sa at «I want to fuck». Jeg sa til ham at jeg arbeidet der, og at jeg ikke kunne gjøre noe sånt, sier Elizabeth Wanjiru, som jobbet ved kontoret til Dagbladet.

Dagbladet sitter på en rekke e-poster med eksplisitt seksuelt innhold fra Janøy. I 1998 gikk (...) av som daglig leder i organisasjonen Norsk Nødhjelp. Nå skriver Dagbladet at han fikk sparken på grunn av seksuelle forhold til to av de utenlandske kvinnelige medarbeiderne i organisasjonen.

(...) selv avviser anklagene og sier e-postene er forfalskede.

- Jeg har heldigvis aldri hørt at noen har anklaget meg for slikt, og skjer det nå er det fra noen som vil meg vondt, sier den anklagede til Dagbladet.

NB: Nettavisen har etter anmodning fjernet navnet på vedkommende som har fått anklagene rettet mot seg.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg