*Nettavisen* Nyheter.

- Pedofil og narsissistisk

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Idrettsleder erkjenner seksuelle overgrep mot flere gutter.

09.06.09 10:55

Den tidligere lederen i fotballklubben Våg i Kristiansand måtte tirsdag møte i Kristiansand tingrett, tiltalt for seksuelle overgrep mot totalt 27 unge gutter.

Da rettssaken startet, erkjente mannen straffskyld for overgrep mot sju av guttene, ifølge fvn.no.

Han erkjente imidlertid ikke de mest alvorlige anklagene. Han nektet blant annet for å ha hatt seksuell omgang med noen av barna, men erkjente seksuelle handlinger.

I sitt innledningsforedrag sa aktor Ingrid Thorsen at rettspsykiaterne har konkludert med at mannen er pedofil og har en narsissistisk personlighetsforstyrrelse.

- Han fikk enorm tillit, og var barnas idol, sa Thorsen, ifølge avisen.

Les også: Idrettsleder tiltalt for 27 overgrep

Fra 10 til 16 år
Totalt omfatter tiltalen 27 barn, i alderen fra 10 til 16 år.

Overgrepene skal ha foregått fra 2007 til februar i år, og barna har ifølge politiet tilknytning til fotballklubben.

- Jeg vil si minst mulig når saken skal for retten, men det følger jo av antall barn og sakens karakter at det har vært en omfattende etterforskning. Det er mange barn som skal dommeravhøres, det er mange navn og det er mange verger, sa politiadvokat Ingrid Thorsen ved Agder politidistrikt til Nettavisen i forrige uke.

Tiltalen omfatter ett tilfelle av seksuell omgang med et barn under 14 år, og 25 forhold som går på seksuell handling med barn under 16 år, under særdeles skjerpende omstendigheter.

I tillegg er mannen tiltalt for to tilfeller av seksuell omgang med barn under 16 år, for fire forhold som omfatter misbruk av egen stilling eller tillitsforhold for å skaffe seg seksuell omgang, samt for å ha hatt seksuell handling med noen som ikke har samtykket.

Han er også tiltalt for ha hatt en krenkende og uanstendig atferd i ord og handling overfor barn under 16 år. Det siste punktet i tiltalen omfatter besittelse av poseringsbilder, overgrepsbilder og filmer av barn.

Lukkede dører
Av hensyn til de involverte, går rettssaken for lukkede dører. Men saken er åpen for pressen.

Det er satt av åtte dager til rettssaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag