RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pekte ut Nokas-drapsmann

Sist oppdatert:
Lars-Erik Andersen skal ha tilstått at han var med på Nokas-ranet, og peker også ut drapsmannen til Arne Sigve Klungland.

Andersen ble i Stavanger tingrett dømt til 15 års fengsel for sin deltakelse i Nokas-ranet. Han har ikke tidligere innrømmet å ha vært med på ranet.

- Jeg er overrasket over å ha blitt sittende så lenge for noe jeg ikke har gjort. Jeg har tro på at jeg blir frikjent, har Andersen tidligere sagt. I et intervju med TV 2 sa Andersen at han så det som utenkelig å bli dømt. Se innslaget her (abonnement).

Tilsto i nye avhør
Denne uken har Andersen vært i nye avhør med Kripos, og etter det TV 2 Nyhetene erfarer har han tilstått å ha vært med på ranet. Politiet i Rogaland ønsker ikke å kommentere TV 2s opplysninger.

Harald Stabell tok denne uken over som forsvarer for Andersen, men vil ikke bekrefte at Andersen har tilstått.

- Jeg kan bekrefte at Andersen har vært i avhør denne uken, og at jeg har vært til stede under avhørene. Disse avhørene vil fortsette. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Stabell til TV 2 Nettavisen.

Pekte ut drapsmann
Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til har Andersen navngitt en eller flere personer som var med på ranslaget.

Andersen skal etter det TV 2 kjenner til ha pekt ut Kjell Alrich Schumann som mannen som skjøt og drepte politimannen Arne Sigve Klungland under ranet. Schumann ble dømt til 16 års forvaring for Nokas-ranet i Stavanger tingrett. Alle de dømte har anket sine dommer.

- Vi bekrefter at Andersen har vært i avhør, og er nå inne i prosess, men vi ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på dette tidspunktet, sier Ernst Rossabø, som leder Nokas-etterforskningen i politiet, til VG Nett.

Tidligere har bare David Toska og Johnny Thendrup tilstått at de var med på ranet av Nokas i påsken 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere