RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pengepugere skaper tragedier

Sist oppdatert:
I dag står rundt 200.000 i psykiatrikø og flere av dem kan være tikkende bomber. Det er pengene som styrer, ikke fagfolk - og det skaper tragedier, mener ekspert. Se web-TV.

Natt til fredag ble en 27 år gammel pakistansk drosjesjåfør drept for 300 kroner.

Mandag kveld sto den drapssiktede 18-åringens mor fram på TV 2 og fortalte at både hun og sønnen har skreket om hjelp, uten å bli hørt.

Alt 18-åringen fikk, var en kølapp til psykiatrien. Han rykket sikkert stadig fremover i køen - men det var for sent da han trakk kniv mot drosjesjåføren.

- Må det virkelig skje noe så forferdelig, enda flere drap, før myndighetene reagerer. Dette kunne vært unngått, sier 18-åringens mor (bildet).

- Forstår seg bare på penger
Anne Lill Ørbeck er nevropsykolog. Kø og ventetid er velkjent og hun mener psykiatri-milliarden er blitt til vakre ord.

- Akuttavdelinger har så få plasser at det bare er de sykeste som får plass. De som er til fare for seg selv eller andre. Og så skal det gå så fort at fagfolk ikke har tid til å sette seg inn i sykdomshistorien, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Men selv med dagens midler kunne forholdene vært bedre. Men når pengefolk styrer, blir det tragedie, mener hun.

- Vi styres av personer som ikke har fagkunnskap, men som bare forstår seg på penger. De faglige argumentene kommer langt ned på prioriteringslisten og det mener jeg. Det er en ulykke, sier hun.

Gransker seg selv
Familien til den drepte reiste i dag til Pakistan for å sørge. Samtidig bestemte Bærum kommune seg for å granske saken til den siktede 18-åringen.

- Når den tragedien har skjedd, er det grunn til å se nøye på hva som har skjedd og ikke skjedd, sier Erik Førland, kommunalsjef i Bærum kommune.

- Det er ikke bare meg, alle sier det, at en person som ham finner du ikke, sier Shahzad Ghani, lillebroren til drosjesjåføren som ble drept.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere