RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Petersen burde besøkt Sri Lanka

Sist oppdatert:
Utenriksminister Jan Petersen får kritikk for ikke å ha besøkt det flomrammede Sri Lanka.

- Det er rart at den norske utenriksministeren drar til Bangkok og Jakarta, og ikke til Sri Lanka. Petersen burde kommet med en gang, sier Lalid Ala Kohn, som er redaktør av avisen Daily Mirror i Sri Lanka ifølge NRK.

Han mener at et besøk av Petersen kunne styrket Norges rolle i fredsprosessen på øya.

Utenriksminister Jan Petersen avviser kritikken, og hevder et eventuelt besøk kunne hindret nødhjelpsarbeidet som er i gang.

-Sik situasjonen var i starten av forrige uke, var arbeidet med å få fram nødhjelpen så omfattende at å legge inn et ministerbesøk – som tar mye kapasitet – samtidig, syntes jeg ikke var forsvarlig av hensyn til de som var rammet av flodbølgen, sier Petersen til NRK.

Ifølge kilder ved Statsministerens kontor var det politiske vurderinger som lå bak beslutningen om ikke å besøke Sri Lanka. Etter flodbølgekatastrofen har tamiligeriljaen og regjeringen kommet mer på talefot. Norge har en sentral rolle i fredsprosessen på øya, og UD fryktet at et eventuelt besøk kunne bli oppfattet som støtte til en av partene i konflikten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere