RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bilde fra Havarikommisjonens rapport.
Bilde fra Havarikommisjonens rapport.

- Piloten kan ha vært påvirket av alkohol

Sist oppdatert:
Feilberegning ved brå manøvrering i lav høyde var årsaken til at et helikopter styrtet i Røldal i fjor. Alkohol kan ha påvirket pilotens beslutninger og ytelse, mener Havarikommisjonen.

Havarikommisjonen mener at helikopteret styrtet som følge av feilberegning ved brå manøvrering i lav høyde, og at alkohol kan ha påvirket pilotens beslutninger og ytelse, skriver Hardanger Folkeblad.

– Alkometertester foretatt av politiet indikerer at fartøysjefen kan ha vært påvirket av alkohol, noe som i så fall vil ha virket negativt inn på hans beslutninger og ytelser, heter det i rapporten fra Statens Havarikommisjon for Transport.

Helikopteret styrtet i forbindelse med Røldal Freeride Challenge i fjor.

Fem personer var om bord og alle slapp fra ulykken med livet i behold. Politiet har hele tiden mistenkt at helikopterpiloten hadde promille, men blodprøven av piloten forsvant plutselig fra lensmannskontoret i Odda. Etter over ett års etterforskning fastslår Spesialenheten for politisaker at ingen ved politiet i Odda har gjort noe kriminelt.

Det er ikke funnet tekniske feil ved helikopteret som kan ha hatt en innvirkning på hendelsesforløpet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere