*Nettavisen* Nyheter.

- Pinte kona i torturkammer

Foto: MMS-foto: Jørgen Berge

Anerkjent forsker på tiltalebenken for grov konevold

13.04.07 16:09

(iOslo.no) Ifølge tiltalen hengte han sin kone opp etter beina og armene, slo og sparket og tok kvelertak på henne. Mannen skal ha brukt forskjellige slagredskaper da han mishandlet kona. I tillegg skal han flere ganger ha truet med å drepe henne, samtidig som han har nektet henne å forlate leiligheten.

- Skadene skyldes en hodeskade da hun falt i botanisk hage. Det er dette politiet har lagt til grunn for mishandlingssaken, forklarer tiltalte i retten.

- En engel fordi jeg tilga henne
Han hevder han oppdaget at hun ikke var jomfru på bryllupsnatta. Hun skal ifølge tiltalte ha hatt skader i underlivet etter å ha hatt sex. Dette til tross for at broren og onkelen skal ha garantert at hun var jomfru.

Både mannen og kvinnen er av utenlandsk opprinnelse, og giftet seg i Bangladesh. Jenta ble ifølge tiltalte fulgt til gynekologen i Bangladesh for å sy henne sammen igjen. Jenta skal ha overtalt ham til å tilgi henne.

- Gynekologen sa jeg var en engel, og nå står denne engelen foran dere i retten for henne, sier tiltalte.

-Banket fordi hun så på TV
Politiet fant brudd i en ryggtapp, brudd i nakken og en finger, blåmerker over hele kroppen og arr rundt anklene. Det var naboer som meldte forholdet til politiet etter å ha hørt voldshandlingene gjennom veggen.

Ifølge kvinnens bistandsadvokat, Monica Lindbeck, hadde hun bare vært i landet i to uker før mishandlingen begynte.

- Alt kunne utløse vold. Om hun for eksempel hadde sett på tv. De tidligere seksuelle erfaringene kunne også føre til vold, sier Lindbeck.

Tiltalte hevder derimot at jenta har påført seg skadene selv for å komme på krisesenter. Hun skal også ha vært opptatt av å få broren til Norge, slik at hun kunne gifte seg med ham og få oppholdstillatelse her.

- Min klient er helt knust. Han forstår ikke hva som har satt ham i denne situasjonen. Han føler hele livet hans har falt i grus. Han er veldig opptatt av jobb og karriere, og ville aldri risikert alt på denne måten, sier tiltaltes forsvarer, Helle Kristin Gulseth, i retten.

Den tiltalte har tidligere jobbet som lektor ved en norsk institusjon. Han skal ifølge Dagbladet.no ha gått tilbake til jobben etter å ha blitt løslatt fra varetekt.

Mellom 17 og 18 årgammel
Jentas alder har vært omdiskutert. Da politiet kom over jenta første gang, trodde de hun var 13 år. Kvinnen hadde falskt pass, som viste at hun var 21 da hun fikk innreise til Norge. Skjelett og tannprøver viser imidlertid at hun er mellom og 17 og 18 år.

Lindbeck sier hennes klient stiller seg uforstående til anklagene om at hun skal ha hatt sex før hun giftet seg med tiltalte. Hun skal imidlertid ha blitt presset til å si at hun hadde hatt det.

- En av personene han mener hun skal ha hatt sex med, er en imam. Den andre er kvinnens bror. Jeg mener det er grunn til å trekke denne beskyldningen i tvil, sier Lindbeck.

Fant kvinnen innelåst i brennende bygg
Ifølge organisasjonen Human Rights Service var det en brannalarm i bygget der paret bodde som ledet til at mannen ble pågrepet.

Brannvesenet beordret evakuering av bygget, men mannens naboer mente det befant seg en kvinne i mannens leilighet. Da politiet ankom stedet fant de en sterkt mishandlet jente.

Jenta ønsket, ifølge Human Rights Service, ikke å samarbeide med politiet og ble sendt tilbake til leiligheten.

Mannen ble varetektsfengslet 6. september i fjor, etter varselet fra naboene. Han ble deretter løslatt, og varetektsfengslet på nytt i januar, etter å ha forsøkt å påvirke viktige vitner i saken.

Les flere saker på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.